Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

США наполягають, що ЦВК має врахувати всі голоси виборців

Середа, 7 листопада 2012, 08:32

США наполягають, що при встановленні результатів виборів Верховної Ради на мажоритарних округах мають бути враховані голоси всіх виборців.

Про це журналістам заявив посол США в Україні Джон Теффт під час урочистого сніданку, присвяченого підведенню підсумків президентських виборів у США, передають Українські новини.

"Ми уважно стежимо за виборами і роз'яснили нашу позицію уряду: важливо, щоб голос народу України був представлений не тільки при голосуванні за партійними списками, але і на одномандатних округах", - сказав посол.

Важливо, щоб виборці могли бути впевнені, що обраний кандидат буде представляти інтереси їхнього округу, підкреслив Теффт.

Як відомо, в ОВК 94, де комісія назвала переможницею Тетяну Засуху, за позовами спостерігачів Партії регіонів було визнано недійним голосування по 28 дільницях, що складає майже 30 тисяч голосів.

Також заступник голови Центральної виборчої комісії Жанна Усенко-Чорна допускає, що члени окружної виборчої комісії №132 (Первомайськ, Миколаївська область) навмисне зіпсували бюлетені.

31 жовтня партія "Всеукраїнське об'єднання "Свобода" обвинуватила членів окружної виборчої комісії в одномандатному виборчому окрузі №223 (Київ) у навмисному псуванні бюлетенів з голосами за кандидата від їх партії Юрія Левченка.

Державний департамент США вважає, що вибори Ради не допомогли України просунутися в демократичному напрямі.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування