Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кримські татари мітингують на захист своїх прав

Понеділок, 10 грудня 2012, 14:24

В Сімферополі кримські татари закликають президента підтримати ініціативу Меджлісу про проведення в 2013 році Міжнародного форуму з питання відновлення прав кримськотатарського народу.

Про це йдеться у резолюції мітингу, в якому взяли участь від 2 до 3 тисяч осіб, передає "Інтерфакс-Україна".

"2013 рік – рік головування України в ОБСЄ – повинен ознаменуватися затвердженням в українському суспільстві фундаментальних прав і свобод людини, кардинальною зміною Української держави до питань відновлення прав кримськотатарського народу", – переконані учасники мітингу.

Також під час мітингу його учасники вимагали знайти і покарати винних у нападі на галявину протестів в селищі Молодіжне під Сімферополем і на територію майбутнього будівництва на соборну мечеть Сімферополя в ніч на 1 грудня.

У руках учасники акції тримали плакати з гаслами: "Відновлення прав кримськотатарського народу - під егіду міжнародного співтовариства", "Права людини і права народу - невіддільні", "Ні!" дискримінації за національною ознакою".

Учасники мітингу закликали всіх жителів Криму, незалежно від національності і віросповідання, об'єднати зусилля в сфері захисту прав людини і прав народу на благо Криму та його майбутнього.

"Досі не відновлено багато прав кримських татар. Не можна забезпечити свободу і права людини без дотримання прав народів", - зазначив журналістам перший заступник голови меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров,

При цьому, він зазначив, що в Криму кримські татари є найактивнішими в обстоюванні своїх прав, "тому що ми більше інших розуміємо, що якщо не ти, то ніхто за тебе не буде захищати твої права".

Як відомо, у ніч на суботу поблизу селища Молодіжне у Криму близько 100 молодих людей влаштували погром в більш ніж 100 будинках, самовільно збудованих кримськими татарами.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: