У Криму розгромили самовільно збудовані будинки кримських татар

Неділя, 2 грудня 2012, 12:17

У ніч на суботу поблизу селища Молодіжне у Криму близько 100 молодих людей влаштували погром в більш ніж 100 будинках, самовільно збудованих кримськими татарами.

Про це повідомив на своїй сторінці в Facebook заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров.

"Близько 2-ї години ночі, як свідчать очевидці, до "поляни протесту", розташованого вздовж "московської" траси поблизу сел. Молодіжне, висунулися близько 100 молодих людей, частина з яких, за заявою свідків, були "козаками", інші - власниками земельних паїв, законність виділення яких оскаржується кримськими татарами", - пише він.

Метою нічних "гостей", з їх слів, стало "відновлення" своїх прав на спірну землю.

За словами Чубарова, очевидці вказують, що "нічних розбійників" супроводжувала не менша кількість співробітників міліції, у тому числі "Беркуту".

"Близько 20 кримських татар, що стали свідками погрому більше 100 будиночків, збудованих учасниками "поляни протесту", не стали вживати відповідних дій, справедливо вважаючи, що основною метою учасників нічного розбою було провокування прямого конфлікту, що призвело б до задіяння всіх арсеналів придушення учасників "поляни протесту", - зазначив Чубаров.

В даний час на місці погрому залишені невеликі сили міліції, які, за їхніми ж твердженням, виконують завдання недопущення прямих зіткнень між людьми, написав він.

Як повідомлялося, близько 5 ранку в суботу невідомими особами також було скоєно напад на охоронця території майбутнього будівництва Соборної мечеті в Сімферополі з використанням пляшок з горючою речовиною.

"Я поки утримуюся від публічного викладу наявних у мене версій нападів на кримських татар, що трапилися в ніч з 30 листопада на 1 грудня 2012 року, проте зазначу, що ще кілька днів тому, виступаючи з трибуни Верховної Ради Криму, закликав керівників правоохоронних органів звернути увагу на активізацію діяльності низки кримських політиків-маргіналів, чиї дії спрямовані на розпалювання ненависті в Криму", - зазначив Чубаров.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News