Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кожара божиться, що Митний союз не шокуватиме економіку

Понеділок, 17 грудня 2012, 23:11

Вступ України до Митного союзу буде менш болючішим, ніж вступ до Зони вільної торгівлі з Євросоюзом.

Про це депутат від Партії регіонів Леонід Кожара заявив у ефірі телеканалу ICTV.

"Властивість будь-якої зовнішньої політики балансування. Я хочу сказати, що будь-який різкий крок України на цьому етапі, якраз це баланс зірвав би, якби, скажемо, сталася гіпотетично така річ, якби Європейський Союз запросив Україну до членства. Ми знаємо, цього не станеться, і є відповідні заяви лідерів Євросоюзу, що 15-20 років Україна не зможе бути членом ЄС", - зазначив він.

"Ми б тоді дуже швидко втратили ринки Митного союзу. Ви знаєте, сьогодні на Митний союз припадає 45% торгівельного обороту", - уточнив "регіонал".

Крім того, Кожара зазначив, що вступ по Митного союзу буде менш болючішим, ніж вступ до Зони вільної торгівлі з Євросоюзом.

"Зона вільної торгівлі це буде шок для України перші роки... Нас ніхто не запрошує в Євросоюз, нас запрошують мати вільну торгівлю з ЄС. Зняти всі імпортні квоти і імпортні мита. Це означає, що в перші роки наша економіка просто відчує шок, а деякі галузі постраждають, а деякі наші виробництва, можливо, загинуть", - уточнив він.

"Такого ефекту від вступу до Митного союзу не буде. Більше того, буде швидка вигода. Причому досить суттєва, яка обраховується", - запевнив політик.

Як відомо, у вівторок президент Віктор Янукович відвідає з візитом Москву. За даними джерел, там він може підписати угоду з Митним союзом.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...