Кузьмін: Слідство щодо замовників Гонгадзе вже проводиться

Середа, 19 грудня 2012, 11:08

У реєстрі прокуратури, який діє з листопада 2012 року після набрання чинності новим КПК, зареєстровано справу щодо замовників убивства Георгія Гонгадзе.

Про це заявив під час гарячої телефонної лінії в "Комсомольской правде в Украине" перший заступник генпрокурора Ренат Кузьмін.

"Слідство вже проводиться", - сказав він.

"Справа Гонгадзе увійшла в єдиний реєстр прокуратури, і ми розпочали розслідування у нових умовах за новою процедурою. Ми робимо все для збору доказів зі встановлення замовників вбивства Гонгадзе", - додав Кузьмін.

Як відомо, нещодавно Печерський райсуд Києва закінчив судове слідство у справі за обвинуваченням екс-генерала МВС Олексія Пукача у вбивстві журналіста Георгія Гонгадзе.

21 березня 2011 року було порушено кримінальну справу стосовно екс-президента Леоніда Кучми за звинуваченням у перевищенні влади і службових повноважень, що призвели згодом до вбивства Гонгадзе (ч.3 ст.166 Кримінального кодексу в редакції 1960 р.).

13 грудня 2011 року Печерський райсуд Києва визнав незаконним порушення кримінальної справи щодо Кучми і скасував відповідну постанову Генпрокуратури.

Апеляційний суд Києва, а потім Вищий спеціалізований суд з розгляду цивільних і кримінальних справ визнали законним закриття кримінальної справи стосовно Кучми.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News