Добкін хоче карати інтернет-видання за їхніх коментаторів

Четвер, 20 грудня 2012, 14:01

Глава Харківської обладміністрації Михайло Добкін запропонував Харківської облраді звернутися до Віктора Януковича з проханням визнати інтернет-видання ЗМІ через коментарів, які схвалюють вбивство судді.

Про це він заявив в четвер, пише "Інтерфакс-Україна".

"Ті коментарі, які були після новин про звіряче вбивство судді Володимира Трофимова та членів його сім'ї, які вийшли в інтернет-виданнях "Кореспондент", "Українська правда", інших, харківських в тому числі, виданнях, говорять про те, що не все в порядку у нас в суспільстві", - пояснив Добкін.

Він процитував низку коментарів користувачів Facebook, які схвалюють вбивство судді та його сім'ї:

"Всіх суддів чекає кара", "Смерть суддям!", "Нехай гинуть гниди!", "Рубати бошки привселюдно, щоб усі бачили", "Хороший суддя - мертвий суддя" і т.д.

"Вони бажали смерті цього судді, звинувачували у всіх смертних гріхах, але мало хто знає, що ця людина прожила все своє життя в будинку 1932 року споруди. У нього не було особистого автомобіля. Він з засідання їздив або на маршрутці, або в метро разом з тими, хто після його загибелі своїми недолугими пальцями писав на клавіатурі коментарі до цієї новини", - відзначив Добкін.

Він також зачитав текст звернення до президента Віктора Януковича, яке підтримали 90 депутатів. 2 депутати проголосували "проти", 3 - утрималися, 11 - не голосували.

Його автори також висловлюють підтримку проведенню парламентських слухань з приводу відповідальності власників інтернет-ресурсів за поширення жорстокості і закликів до вбивств.

"Ми підтримуємо звернення суддів Харківської області до Верховної Ради про проведення парламентських слухань з приводу відповідальності власників інтернет-ресусів за поширення жорстокості, закликів до вбивств, а також розпалювання ворожнечі на сторінках інтернет-видань", - йдеться у зверненні.

Звернення буде направлено. Автори звернення також просять підготувати зміни до законодавства про визнання інтернет-видань засобами масової інформації.

Як відомо, обезголовлені тіла судді Фрунзенського райсуду Харкова, його дружини, сина і цивільної дружини сина були знайдені 15 грудня в квартирі.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування