Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Росії Компартія вирішила повторити за "Свободою" і "Батьківщиною"

П'ятниця, 21 грудня 2012, 11:50

У Росії член фракції КПРФ Тамара Плетньова внесла в Держдуму РФ законопроект, який пропонує, зокрема, повернути в паспорт графу "національність".

Про це повідомляє Інтерфакс із посиланням на сайт нижньої палати парламенту.

Згідно з проектм закону, позначки в паспорті будуть ділитися на обов'язкові й "ті, які проставляються за бажанням громадянина".

"До оцінок, які проставляються за бажанням, ставляться: національність, ІНН, група крові й резус-фактор. Причому, всі написи, що містяться в паспорті, можуть бути продубльовані національною мовою власника паспорта", - говориться в повідомленні.

Плетньова впевнена в необхідності прийняття закону "Про паспорт громадянина РФ".

Закріплення правового статусу основного документа на законодавчому рівні "послужить практичної реалізації конституційних гарантій прав людини на свободу пересування й вибір місця проживання громадянина", вважає вона.

Тим часом нещодавно глава думської фракції "Справедливої Росії" Сергій Миронов виступив з ініціативою надати громадянам РФ право самим вирішувати, вказувати в паспортах свою національність чи ні.

"Я вважаю, що якщо громадянин РФ вважає за необхідне вказати свою національність - тільки добровільно - потрібно дати йому таке право, у тому числі, у загальногромадянському документі, яким є паспорт громадянина РФ", - сказав Миронов 3 грудня на парламентських слуханнях у Держдумі з питань державної й національної політики в Росії.

Як відомо, в четвер у Верховній Раді член фракції БЮТ зареєстрував проект, який дозволяє за бажанням у свідоцтві про народження вказувати національність.

Також відповідні проекти збирається внести Свобода. У цієї політичної сили це було програмним пунктом.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: