Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

За 500 днів війни РФ не досягла жодної поставленої цілі в Україні – ISW

Неділя, 9 липня 2023, 04:33
За 500 днів війни РФ не досягла жодної поставленої цілі в Україні – ISW
Російські військові. ФОТО: GETTY IMAGES

За 500 днів повномасштабного вторгнення Росія не змогла досягти в Україні жодної запланованої цілі.

Джерело: Інститут вивчення війни

Дослівно: "500 днів тому Росія розпочала неспровоковану загарбницьку війну проти України. Російські військові мали намір взяти Київ протягом трьох днів, але не змогли досягти жодної з намічених цілей в Україні.

Рішучий і вмілий опір українців зупинив численні російські наступи, в тому числі на Київ, та звільнив Сумську і Чернігівську області, а також частини Харківської, Миколаївської і Херсонської областей, які були тимчасово захоплені російськими військами.

Українські війська забезпечили ініціативу та проводять контрнаступальні операції вздовж більшої частини фронту тоді, як російські війська майже повністю зосереджені на спробах утримати українські землі, які вони все ще контролюють".

Деталі: В ISW зазначили, що завдяки допомозі Заходу Україна забезпечила свою незалежність, однак перед нею стоїть критично важливе завдання звільнення стратегічно важливих територій, які все ще перебувають під контролем РФ.

Нагадаємо: Від початку повномасштабного російського вторгнення майже 50 тисяч українських воїнів відзначені державними нагородами, серед них 298 захисникам і захисницям присвоєно звання Героя України.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування