Нового міністра оборони як фахівця не знають ні військові, ні експерти

Вівторок, 25 грудня 2012, 10:00

Нового міністра оборони Павла Лебедєва як військового фахівця не знають ані в армії, ані в експертному середовищі.

Про це сказав директор військових програм Центру імені Разумкова Микола Сунгуровський у коментарі Радіо "Свобода".

Тому експерт сумнівається, що завдання Лебедєва на посаді міністра оборони – кардинальні зміни у Збройних Силах.

"Особистість міністра має бути, по-перше, авторитетною, по-друге, відповідати тим завданням, які перед ним ставлять. Якщо ставиться питання реформування Збройних Сил, то людина повинна мати уявлення про це", - сказав Сунгуровський.

"Якщо параметри, передбачені концепцією скорочення Збройних Сил, збережуться, то буде серйозне скорочення майна та військових містечок, а це все треба реалізовувати. Тому йде проста консолідація цих потоків та майна", - вважає він.

У свою чергу, депутат від Партії регіонів Вадим Колесніченко стверджує, що новий міністр оборони є жорстким керівником та ефективним менеджером.

"Один із профілів його професійної діяльності – це будівництво. Мабуть, це пов’язано із будівництвом житла для військовослужбовців, бо він кілька таких проектів реалізував у Севастополі. І друге, Військово-морські сили України мають перебудуватися. Не у військовому плані, а в адміністративно-господарському", - зазначив Колесніченко.

Лебедєв у крісло міністра оборони потрапив із місця народного депутата від Партії регіонів (виграв вибори у мажоритарному окрузі в Севастополі). За освітою він – військовий фінансист, зазначає радіо.

Залишивши лави Збройних Сил, Лебедєв подався у приватний бізнес. Нині він є почесним президентом промислово-інвестиційної групи "Інтер Кар Груп".

Павлу Лебедєву 50 років, народився він у Росії, в Україні мешкає з 1984 року.

Під час виборчої кампанії цього року Павло Лебедєв задекларував дохід у понад 36 мільйонів гривень. Він є власником яхти Galeon 330, автомобілів Lexus PX 300, Mersedes S 500 L, Toyota Fortuner, Porshe Cayenne та 50-ти земельних ділянок.

ЗМІ торік оцінювали його активи у понад 57 мільйонів доларів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування