Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Удар" хоче розслідувати деталі угоди з Shell

Понеділок, 28 січня 2013, 21:39

Фракція "Удар" ініціюватиме розслідування всіх деталей підписання угоди між компанією Shell та компанією "Надра Юзівська" про розподіл продукції від видобутку сланцевого газу.

Про це заявила депутат від фракції "Удар" Оксана Продан в ефірі телеканалу ТВі.

"Сьогодні перед нами стоять два завдання, які ми повинні виконати. По-перше – це з’ясувати, які саме документи підписані українською стороною, і проаналізувати їх, щоб розуміти, що віддали і що отримають натомість", - сказала депутат.

Продан зауважила, що нині можна здогадуватися, що в цій угоді участь з української сторони беруть компанії та особи наближені до влади. 

По-друге, додала депутат, потрібно з’ясувати який вплив матиме реалізація цієї угоди на екологію Харківської та Донецької областей.

"Це наступний напрямок, який "Удар" буде відпрацьовувати, щоб змусити владу забезпечити екологічну безпеку", - сказала Продан.

Окрім того, політик висловила впевненість, що заява російського "Газпрому" про борг "Нафтогазу" в розмірі 7 мільярдів доларів за газ, який Україна у 2012 році не купувала, є черговою спробою Росії затягнути Україну до Митного Союзу.

Вона вважає, що подібні заяви "Газпрому" засвідчують неспроможність чинної української влади  відстоювати національні інтереси, оскільки вона нічого не зробила для оскарження в судовому порядку газових контрактів.

"Це свідчить про недолугість політики діючої влади, яка в свій час не оскаржувала підписані контракти, - незручні та укладені під тиском", - сказала Продан.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування