Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Канали Пінчука "забули" процитувати слова Пукача про Кучму і Литвина

Середа, 30 січня 2013, 14:12

Слова засудженого до довічного ув’язнення за вбивство Георгія Ґонґадзе Олексія Пукача про вину Леоніда Кучми і Володимира Литвина поставили у сюжети новин всі загальнонаціональні канали, окрім ICTV, СТБ і Нового.

Про це пише "Телекритика".

Як відомо, на запитання судді, чи погоджується він з вироком, Пукач відповів: "Я погоджуся, коли у цій клітці зі мною будуть Кучма і Литвин".

Цей синхрон був у сюжетах "Інтера", "1+1", Першого національного, "Україна", 24-го та 5 каналу. У цих сюжетах прозвучало і прізвище покійного екс-міністра МВС Юрія Кравченка.

"Інтер" ще й показав синхрон адвоката Мирослави Гонгадзе Валентини Теличенко: "Суд вказав на прізвище колишнього міністра Кравченка, і не вказав на двох інших осіб – Кучму і Литвина. Які, Богу дякувати, живі, яких треба допитати. Я кілька разів заявляла, щоб викликати на допит одного і другого".

Натомість канали групи Пінчука в сюжетах згадали тільки Юрія Кравченка, "забувши" про президента Леоніда Кучму і екс-спікера Володимира Литвина, відзначає "Телекритика".

Зокрема, ICTV зазначив у репортажі, що "адвокати потерпілих обурюються, чому у справі Пукача не допитали тодішніх керівників держави. Хоча прокурори наголошують, серед замовників вбивства Пукач називав лише Кравченка, і жодних інших прізвищ там не фігурувало".

Шеф-редактор "Репортера" на Новому каналі Михайло Шаманов у коментарі "Телекритиці" зазначив, що синхрон з коментарем Пукача не був використаний, бо знімальній групі не вдалось потрапити до зали суду.

"Ми робили мінімальний матеріал з того відео, яке вдалось знайти. Ми звернулись до каналів партнерів і використали ті синхрони, які отримали від них", - пояснив він.

Шаманов також додав, що на момент підготовки сюжету не бачив відео, де Пукач згадував про Кучму та Литвина.

"Телекритика" надіслала запитання з проханням пояснити, чому у сюжетах не було синхронів або згадок про коментар Олексія Пукача прес-службі СТБ та головному редактору інформаційної служби ICTV Олені Фроляк.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування