Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Адвокат Кучми називає незмістовними з правової позиції слова Пукача

Середа, 30 січня 2013, 15:11

Адвокат Леоніда Кучми Віктор Петруненко вважає незмістовними з правової точки зору згадування прізвища свого довірителя з вуст Олексія Пукача.

Про це він сказав у середу, пише "Інтерфакс-Україна".

"Коментувати слова Пукача під час процесу і після ухвалення вироку не варто, зважаючи на їхню правову незмістовність", - заявив Петруненко.

Адвокат наголосив, що слова Пукача не мають за собою жодних правових наслідків.

Петруненко акцентував увагу на тому, що Кучма "не має відношення до тих трагічних подій".

"Суд визнав, що кримінальна справа стосовно мого підзахисного була необґрунтованою і незаконною, відповідно, підстав для будь-яких правових претензій до нього немає і бути не може", - нагадав адвокат.

Як повідомлялося, Печерський райсуд Києва 29 січня засудив Пукача до довічного позбавлення волі, визнавши винним у вбивстві Гонгадзе.

Після оголошення вироку головуючий суддя Андрій Мельник запитав у Пукача, чи зрозумілий йому вирок, на що той відповів: "Я погоджуся, коли у цій клітці зі мною будуть Кучма і Литвин".

21 березня 2011 року було порушено кримінальну справу стосовно другого президента України Леоніда Кучми.

Його обвинувачували в перевищенні влади і службових повноважень, що призвели згодом до вбивства журналіста Гонгадзе.

13 грудня 2011 року Печерський районний суд Києва визнав незаконним порушення кримінальної справи стосовно Кучми і скасував відповідну постанову Генпрокуратури.

Записи екс-співробітника управління Держохорони майора Мельниченка суд не визнав доказом у справі про вбивство Г.Гонгадзе.

Апеляційний суд Києва, а потім Вищий спеціалізований суд із розгляду цивільних і кримінальних справ визнали законним закриття кримінальної справи стосовно Кучми.

Сам Кучма категорично спростовує свою причетність до загибелі журналіста.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування