Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Редакція УНІАН просить звільнити менеджмент

Середа, 13 лютого 2013, 17:49

Редакція УНІАН просить звільнити менеджмент, причетний до фальшивих новин про політиків Сергія Власенка та Олександру Кужель.

Про це йдеться в офіційному зверненні трудового колективу УНІАН до основного акціонера агентства Ігоря Коломойського, президента ІА та голови Національної спілки журналістів Олега Наливайка та керівника групи "1+1" Олександра Ткаченка.

"Поява фальшивих новин на сайті агентства стала логічним результатом і прямим наслідком діяльності призначеного рік тому нового менеджменту агентства", - сказано у заяві.

"Ще у травні 2012 року ми намагалися довести до вашого відома, що новий менеджмент не хоче і не здатен співпрацювати з колективом, який напрацьовувався роками", - стверджують співробітники видання.

"На жаль, наша позиція тоді не була почута. Так само ми не отримали належної реакції з боку керуючих партнерів і засновників на ситуацію із цензурними утисками на сайті УНІАН, яка склалася восени минулого року", - сказано у заяві.

"Незаконне звільнення колишнього головного редактора, скандал з цензурою під час виборів, сфальшовані новини на сайті агентства - все це широко висвітлювалося в пресі і завдало неймовірних репутаційних втрат УНІАН", - заявляє колектив ІА.

"На жаль, усі намагання направити в нормальне русло співпрацю колективу з новим керівництвом не зустріли жодного відгуку", - йдеться у зверненні.

"Після того, як під час виборів виник цензурний скандал, творча частина агентства - 37 співробітників – направила (гендиректору агентства Вадиму) Осадчому та Ткаченку звернення з вимогою зустрітися з колективом і нарешті розповісти про концепцію розвитку агентства, яку новий менеджмент обіцяв розробити торік", - говорять співробітники УНІАН.

Окрім того, вони стверджують, що просили Осадчого та Ткаченка ознайомити їх з результатами службового розслідування щодо фактів цензури в УНІАН, але прохання "просто проігнорували".

"Більше того, питання цензури в УНІАН розглядалося на засіданні МРГ при президентові України. Група виробила рекомендації Осадчому, серед яких - сісти з колективом за стіл переговорів та створити Редакційну раду для уникнення подібних випадків у майбутньому. Реакції - нуль", - сказано в заяві.

"Тепер виник скандал з "ведмедями", який може назавжди підірвати довіру читачів і передплатників до нашого агентства. Результати роботи нового менеджменту засвідчили нездатність нової команди ефективно керувати процесом", - впевнені співробітники ІА.

Вони стверджують, що "в результаті недолугого керування відбувається: перетворення агентства з економічно успішного на збиткове та дотаційне; падіння рейтингів і впливовості агентства та хаос в кадровій та творчій політиці".

Окрім того, згідно з інформацією, в УНІАН відбувається "відтік професіоналів високого рівня з великим досвідом роботи (за півроку звільнилось близько півтора десятка співробітників)".

Також агенції, згідно із заявою, завдано "репутаційних збитків, пов’язаних в тому числі з публікацією останніх інформаційних повідомлень, що не відповідали дійсності".

Як висновок, колектив УНІАН у зверненні попросив відкликати призначений на початку 2012 року менеджмент; запровадити тимчасове управління агентством під егідою Ради засновників агентства.

Також співробітники ІА попросили "доручити новому оперативному керівництву агентства розробити програму санації ІА УНІАН, яка передбачала б поступове відновлення втрачених ІА УНІАН позицій".

Окрім того, колектив пропонує створити Редакційну раду, "яка унеможливить повторення в майбутньому випадків порушення правил професійних стандартів та етики з боку новопризначеного менеджменту".

Згідно з інформацією, наразі звернення підписали 21 співробітник агентства, однак збір підписів триває.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...