Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Редактори УНІАН заявляють, що новини про Власенка і ведмедів - джинса

Вівторок, 12 лютого 2013, 15:58

Редактори сайту УНІАН заявляють, що новини про Сергія Власенка, за яким слідкують ведмеді, а також про Олександру Кужель – джинса.

Про це йдеться в їх заяві з приводу скандальних новин, що вийшли у понеділок.

"Для нас є очевидним, що сфальшовані коментарі нардепів Власенка і Кужель, які з’явилися на сайті агентства, - це "джинса". Хто її замовник – ми можемо лише здогадуватися", - сказано в заяві.

Вони розповідають, що після минулорічного конфлікту із керівництвом щодо цензури на сайті УНІАН, редакцію сайту "підсилили" чотирма людьми – "і таким чином проблема фронди у "делікатних" питаннях частково була знята (правда, призначена головним редактором сайту Мар’яна Олійник згодом відмовилась продовжувати трудову угоду) ".

"Звісно, нові редактори, на відміну від нас, "мєстних" (так нас охрестив шеф-редактор Ганницький), лояльні до керівництва і виконують усю брудну роботу. Нас бентежить, що всі вони можуть стати покірними жертвами інформаційної війни, у якій, схоже, головним "трофеєм" є репутація агентства, що рівнозначно його знищенню", - зазначають редактори.

"Для нас є абсолютно зрозумілим, що відповідальність за це мають нести гендиректор агентства Вадим Осадчий і шеф-редактор Михайло Ганницький. На жаль, всі спроби колективу, профспілкового осередку знайти порозуміння з керівництвом заради ефективної роботи агентства взагалі і сайту зокрема, були безрезультатними", - наголосили підписанти.

Листа підписали редактори сайту УНІАН Волинський Олександр, Жаловага Любов, Негрей Наталія, Овдієнко Наталія, Романенко Валентина, Романюк Роман.

Як відомо, у понеділок агентство роздало новину від імені Сергія Власенка, що його намагалися тричі отруїти і що за ним стежать співробітники правоохоронних органів у костюмах "мультиплікаційних ведмедів". А потім ще одну новину, де він уточнював, що стежить не СБУ, а ГПУ.

Увечері прес-служба "Батьківщини" заявила, що Власенко не давав жодних коментарів і інтерв’ю - фальшивка. Крім того, агентство видало фальшиве інтерв'ю Олександри Кужель з 4 абзацами вигаданого тексту.

Сам Власенко повідомив УП, що в понеділок з 12 до 19:30 перебував у лікарні "Укрзалізниці", і нікому коментарів не давав.

Станом на 17:00 керівництво УНІАН не дало жодних офіційних пояснень чи коментарів, включаючи Олександра Ткаченка, який після дзвінка УП вимкнув телефон.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...