Свідок Мар'єнков каже, що Тимошенко і Лазаренко хотіли смерті Щербаня

Середа, 13 лютого 2013, 18:20

Свідок Ігор Мар'єнков повідомив в суді, що дізнався від свого знайомого Рябіна, що Павло Лазаренко і Юлія Тимошенко хотіли вбити депутата Євгена Щербаня.

Про це він заявив під час допиту у Апеляційному суді Києва.

З посиланням на того ж Рябіна він сказав, що у Лазаренка і Щербаня був бізнес-конфлікт.

Також Мар'єнков розповів, що у 1997 році він спілкувався з Євгеном Кушніром і той йому розповів, що "очкарик (Лазаренко) їх кинув, і не дав економічних преференцій".

Свідок розповідає дуже багато деталей про свої зв'язки з кримінальними авторитетами того часу, а також знайомство з Кравченком і Фере.

Мар'єнков також заявив, що Кушнір хотів його вбити.

За словами свідка, він попередив Фере про замах на Волкова і Бакая.

Крім того, як зазначив Мар'єнков , Кушнір сказав, що "Тимошенко і Лазаренко для них одне ціле. І Юля нам вирішить всі питання матеріального плану". Також він зазначив, що гроші на звільнення Кушніра брали у Тимошенко.

Як повідомляє кореспондент "Української правди", суддя Царевич дуже прихильно ставиться до свідка, посміхається йому, і попросила помічницю принести йому води.

Свідок не надав жодних прямих доказів причетності Тимошенко і Лазаренка до вбивства.

У своїх словах він посилався на слова Рябіна або Кушніра. Причому у своїй ремарці щодо Кушніра вказав на те, що Кушнір на той час 2 роки сильно пив.

Завершуючи свої покази, Марієнков зауважив: "Все що я кажу, я казав у трьох попередніх процесах. Може виникнути питання, чому я не згадував Тимошенко. Бо для мене вона і Лазаренко - одне ціле".

Суд продовжить його допит 14 лютого о 10 годині ранку.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування