Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Пшонки ще не допитували Тимошенко у "справі Щербаня"

Середа, 18 вересня 2013, 16:53

Розслідування справи про вбивство депутата Євгена Щербаня не поновлено, оскільки Генпрокуратура ще не отримала всі відповіді на міжнародно-правові доручення.

Про це заявила заступник генпрокурора Лілля Фролова в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна" у середу.

"Наскільки я знаю, на сьогодні провадження не поновлено. Рішення про призупинення справи приймав слідчий", - сказала вона.

"Що стосується виконання наших міжнародно-правових доручень, у нас уже є деякі успіхи, тобто частково доручення виконані. У подробиці я вдаватися не буду, але хочу сказати, що робота ще триває, і ми ще не на всі питання отримали відповіді, ще очікуємо", - зазначила Фролова.

Заступник генпрокурора наголосила, що у "справі Щербаня" також необхідно провести низку слідчих дій.

"Зокрема, мені відомо про те, що на сьогодні ще немає даних про проведення слідчих дій, зокрема, з підозрюваною особою", - зазначила Фролова.

Як відомо, член виконкому Ліберальної партії, депутат Верховної Ради Євген Щербань був розстріляний 3 листопада 1996 року в аеропорту Донецька після прибуття з Москви. Злочинці зникли з місця події на автомобілі.

У квітні 2003 року Апеляційний суд Луганської області засудив до довічного ув’язнення убивцю депутата Вадима Болотських.

Син Щербаня, депутат Донецької облради Руслан Щербань 4 квітня 2012 року заявив, що передав Генпрокуратурі документи про можливу причетність екс-прем'єрів Юлії Тимошенко та Павла Лазаренка до вбивства його батька.

18 січня 2013 року генпрокурор Віктор Пшонка заявив що Тимошенко вручено повідомлення про підозру її в організації разом із Лазаренком умисного убивства з корисливих спонукань. Санкція статті, за якою їй вручено повідомлення, передбачає довічне ув’язнення.

За даними Генпрокуратури, Тимошенко й Лазаренка заплатили за вбивство Щербаня $2,8 млн.

Тимошенко й Лазаренко категорично спростовують свою причетність до вбивства.

Починаючи з лютого, у суді на стадії досудового слідства були допитані декілька свідків у справі. Тимошенко на допитах не була присутня, хоча неодноразово заявляла про своє бажання брати у них особисту участь.

Генпрокуратура України спрямувала низку міжнародно-правових запитів у США, Чехію, Ізраїль, Російську Федерацію, на Кіпр, в інші країни.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: