На латанні доріг розікрали 225 мільйонів

Четвер, 14 лютого 2013, 16:16

Держфінінспекція виявила суттєві порушення та недоліки, які негативно впливають на стан дорожньої галузі України та призводять до "вимивання" та незаконного використання бюджетних коштів.

Про це заявив голова Держфінінспекції Петро Андрєєв за результатами перевірки фінансово-господарської діяльності регіональних служб автомобільних доріг та дочірніх підприємств "Автомобільні дороги України" за II-IV квартали 2010 року, 2011 рік та І півріччя 2012 року.

За словами Андреєва, під час ревізій встановлено порушень, що призвели до збитків, на загальну суму 225,4 млн грн.

"Так, за відсутності належного контролю за якістю проведення ремонтно-будівельних робіт, як з боку регіональних САД, так і Укравтодору, деякі підрядні організації не виконували роботи, передбачені проектно-кошторисною документацією. Зазначені порушення призводять до передчасного руйнування дорожнього полотна", - сказано у повідомленні.

Зокрема, за неякісні роботи у Черкаській області призвели до збитків на суму 4,3 млн грн, у Чернівецькій області - на 3,2 млн грн.

"Значного поширення серед регіональних САД набула схема "виведення" бюджетних коштів від замовника робіт через оплату транспортних послуг, яких підрядник фактично не надавав, та витрат на відрядження і проживання, які документально не підтверджені. Такі порушення виявлені у переважній більшості регіональних САД", - сказав Андреєв.

Він навів низку фактів у Миколаївській області, де служба автомобільних доріг зазнала збитків на суму понад 17 млн грн. Такі ж порушення були виявлені у ДП "Херсонський облавтодор", у ДП "Кримавтодор", ДП "Кіровоградський облавтодор".

"За результатами проведених ревізій до правоохоронних органів передано матеріали із 47 об'єктів контролю, за якими відкрито понад 70 кримінальних проваджень. До дисциплінарної відповідальності за результатами контрольних заходів притягнуто 99 посадових осіб, до адміністративної – 766", - заявив Андреєв.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування