Віце-спікер обіцяє, що 400 депутатів прийдуть в Раду, але не битимуться

Понеділок, 18 лютого 2013, 17:57

Керівництво Верховної Ради не налаштоване на застосування заходів силового впливу для розблокування трибуни парламенту.

Про це заявив перший заступник глави Верховної Ради, комуніст Ігор Калєтнік, якого цитує його прес-служба.

"Ніхто нікого із сесійної зали силою викидати не буде. Такі дії - незаконні. Вимагаючи ефемерного персонального голосування "Батьківщина", "Удар" та "Свобода" самі порушують закон", - зазначив він.

"На сьогоднішній день ті, хто блокує трибуну, порушують регламент, статтю 47, де чітко вказано, що на пленарному засіданні депутат не має права перешкоджати розгляду порядку денного, в тому числі шляхом блокування трибуни, перешкоджати роботі головуючого, а також голосуванню інших депутатів", - підкреслив Калєтнік.

Він додав, що для силового розблокування трибуни немає необхідності.

У вівторок 19 лютого на пленарне засідання очікується прибуття понад 400 народних депутатів.

"Завтра у сесійній залі буде присутня достатня кількість депутатів для того, щоб забезпечити особисте голосування. Є повна готовність працювати, голосувати особисто, виконувати обов’язки народного депутата, як це передбачено законом і Конституцією. А опозиція своїми діями навмисне перешкоджає роботі інших парламентарів", - наголосив Калетнік.

Також він назвав неприпустимими дії "Удару" стосовно розклеювання стрічок на робочих місцях депутатів.

"Це просто неповага до депутата і до свого колеги. Демонстрація рівня невихованості - заходити на робоче місце іншого парламентаря. Тим більше для чого на місцях КПУ розклеювати надписи "голосуй особисто", якщо КПУ і так голосує особисто?", - підкреслив віце-спікер.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News