Дружина Луценка прогнозує, що вдруге до клініки його не повезуть

Понеділок, 18 лютого 2013, 20:27

Екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка можуть не відвезти до клініки на обстеження.

Про це повідомила дружина екс-міністра Ірина Луценко в ефірі телеканалу ТВі, коментуючи відмову апеляційного суду випустити екс-міністра з колонії за станом здоров'я.

"Я очікувала це рішення. У судді трусилися руки, шия, голова. Все що він тримав руках трусилося. Людина просто цинічно залишила Луценка, як Юра сказав, догнивати два роки свого повного строку", - зазначила вона.

"Написано, що цироз печінки є підставою для звільнення в стадії декомпенсації. Це коли в брюшині збирається вже більше 5 літрів води, це коли вже конкретно печінка розклалася, це коли вже рак і коли вже Пенітенціарна служба не хоче на себе брати вивозити людину вперед ногами", - уточнила дружина.

"Причому не береться друга частина того діагнозу, який йде через кому: портальна гіпертензія. Вони чекають тільки коли в Луценка збереться в брюшині 5 літрів води, коли уже стадія буде незворотня, коли людина вже буде просто вмирати і для того, щоб він не вмер у тюрмі, його відправляють на волю", - сказала Луценко.

Вона також висловила сумнів, що екс-міністра можуть не відвезти в приватну клініку "Оберіг" для обстеження і можливого проведення подальшої операції.

У свою чергу заступник начальника департаменту медично-санітарного забезпечення Державної пенітенціарної служби Зураб Малазонія заявив, що ніякого цирозу печінки у Луценка немає.

"Уперше пан Ткач поставив під питання цироз. Жодне обстеження, жодна комісія, яка проводила обстеження Юрія Луценка, не виявила його. Це неправда", - розповів він.

При цьому відповідаючи на питання, чи буде Луценко 25 лютого доставлений до приватної клініки для обстеження, Малазонія сказав: "Ми обстежуємо його згідно із законом. Згідно наказам, які у нас є".

"Згідно з наказом, де є перелік лікувальних закладів, які проводять ті чи інші дослідження згідно з наказом взаємодії Пенітенціарної служби та органів охорони здоров'я", - додав він.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування