Табачник порівняв Могилянку і її студентів із Собчак: нічого не вміють

Понеділок, 25 лютого 2013, 15:15

Міністр освіти і науки, молоді й спорту Дмитро Табачник порівняв Києво-Могилянську академію з російською світською левицею.

Так міністр прокоментував програний університетом позов до міністерства в Окружному адмінсуді Києва, повідомляє ЛігаБізнесінформ.

"Знаєте, є така відома світська левиця в Росії, яка ні співати, ні танцювати, ні грати на сцені не вміє. Але зате скандалить на будь-яких світських тусовках, підтримуючи до себе сумнівний рівень уваги", - сказав міністр.

"Вона з відомої родини, її батько колись очолювало велике місто. Так от, у нас в освіті теж є така світська левиця – це Києво-Могилянська академія, яка невтомно судиться проти всіх міністрів освіти й завжди з однаковим результатом", - додав Табачник.

Він підкреслив, що програла Могилянка і в останньому судовому процесі.

"Якщо немає якихось досягнень в освіті, як, наприклад, в університеті Шевченка, Київській політехніці – там можуть щороку назвати, скільки студентів у них виграють престижні конкурси, інтелектуальні змагання, скільки професорів запрошується з-за кордону, скільки отримали державних нагород, а хтось компенсує все це світськими заходами", - сказав міністр. 

У своїй розповіді про світську левицю Табачник згадав ім'я Даша. На уточнююче питання журналістів, що це за світська левиця, оскільки, за описом мова йде про Ксенію Собчак, Табачник сказав:

"Так яка різниця, яка. Світських левиць багато. Я думаю, не в цьому справа, а в тому, щоб показувати свої реальні досягнення".

Як відомо, раніше Києво-Могилянська академія подала позов проти намагань Міносвіти скасувати у цьому закладі "перехресний вступ" на магістерські програми.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування