Хорошковський продав "Інтер" через конфлікт із владою і покинув Україну?

Понеділок, 4 лютого 2013, 08:22

Продаж Валерієм Хорошковським медіагрупи "Інтер" Дмитру Фірташу може бути пов’язана з можливим тиском на нього після критики влади на "Інтері".

"Дії Валерія Хорошковського привернули увагу "сім'ї президента", тому не виключено, що зараз за допомогою продажу каналу своєму партнеру він намагається врятувати цей актив", - розповіло "Комерсанту-Україна" джерело, близьке до однієї зі сторін переговорів.

Сам Хорошковський, за даними менеджерів каналу "Інтер", був змушений покинути країну – з кінця грудня він перебуває, за даними різних джерел, у Франції чи Монако. 

Як відомо, Хорошковський висловив незгоду з повторним призначенням Миколи Азарова на посаду прем'єр-міністра й відмовився увійти в його уряд. Колишній перший віце-прем'єр заявив, що вважає Азарова нездатним проводити реформи.

Після цього в ефірі "Інтера" з'явилися сюжети з критикою влади. Прем'єр-міністр тоді заявив, що ці сюжети "є неправдивими й свідомо протистоять політиці уряду".

Сам Хорошковський пояснив рішення продати медіагрупу так: "У обставинах, які склалися, в мене немає можливості забезпечувати подальший розвиток групи, і саме ці обставини стали головним мотивом для продажу", - цитувала прес-служба.

Опціон на викуп контрольного пакета акцій групи "Інтер" з'явився у Фірташа на початку 2007 року, після того як він продав групі свої телеканали "Мега", К1 і К2.

Джерело газети в Group DF розповіло, що переговори про викуп велися практично весь цей час, але Хорошковського не влаштовувала запропонована ціна. "Ціну Дмитро Фірташ у підсумку так і не підвищив", - стверджує співрозмовник.

Головний актив медіагрупи "Інтер" – однойменний телеканал. Крім "Інтера", у групу входять 7 невеликих ефірних каналів (НТН, "Мега", К1 та інші), один супутниковий ("Інтер+"), три сейлз-хауси й інформаційне агентство "Українські новини". 

Зміна власника вже ускладнила роботу каналу "Інтер". За даними різних джерел, низку проектів поки заморозили, до звільнення готуються генпродюсер Алла Липовецька й гендиректор Ярослав Порохняк (хоча обидва менеджери не підтвердили цю інформацію). 

На посаду керівника каналу, за словами керівника одного з підрозділів групи, зараз претендують Ганна Безлюдна і Сергій Созановський.

Нові менеджери мають повернути "Інтеру" лідерські позиції й перепрофілювати нішові канали, стверджує джерело, близьке до Хорошковського. "Серед каналів групи найближчим часом повинні з'явитися молодіжний, спортивний, і, можливо, новинний", - додає він.

Починаючи з 2009 року телеканал "Інтер" був збитковим, хоча його дохід і зростав. 

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News