Кузьмін поскаржився Конгресу США, що його не пустили на сніданок

Понеділок, 4 лютого 2013, 17:20

Заступник генерального прокурора Ренат Кузьмін не зможе потрапити на молитовний сніданок до президента Обами через відсутність візи.

Про це Кузьмін написав в листі до Конгресу США, який цитує прес-служба Генеральної прокуратури.

"Я хочу подякувати вам за запрошення на Національний молитовний сніданок, який проходитиме на цьому тижні у Вашингтоні ОК за участі Президента Обами. На жаль, я не маю змоги прийняти ваше люб'язне запрошення, оскільки Посольство США тут, у Києві, продовжує затримувати видачу візи настільки, що зараз у мене недостатньо часу, щоб організувати поїздку, що дозволило б мені відвідати цю важливу подію", - написав Кузьмін.

Він вказує, що його запит про видачу візи "був поданий відповідно до встановлених процедур та в межах встановлених строків для опрацювання таких запитів".

"Я можу лише дійти висновку, що така поведінка Державного департаменту США демонструє явну неповагу до України в цілому та до мене як до одного з її громадян. Така поведінка, на мою думку, також відображає неповагу до Конгресу США, який удостоїв мене честі взяти участь у цій світовій духовній події", - написав Кузьмін.

"У світлі вищезгаданого, я дуже шкодую, що не матиму можливості прийняти ваше запрошення на Національний молитовний сніданок. Як нам усім відомо, НМС у США є духовним святом, мета якого полягає у просуванні спільних цілей доброзичливості та співробітництва між багатьма державами та релігіями, які будуть там представлені", - зазначив він.

Це вже третя скарга Кузьміна на неотримання візи до США.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування