У Лавриновича придумали, як без тендера віддати 10 млн. за боротьбу з Тимошенко

Середа, 13 березня 2013, 10:33

Мінюст 11 березня уклав угоду з юридичною фірмою "Skadden, Arps, Slate, Meagher & Flom LLP and Affiliates" на послуги по справі "Тимошенко проти України" вартістю 10,20 млн грн.

Про це повідомляється в "Віснику державних закупівель", передають Наші Гроші.

Гроші з державного бюджету виділено "у зв’язку з тим, що Європейським судом з прав людини 31 травня 2012 року та 11 липня 2012 року у справі "Тимошенко проти України" були поставлені додаткові питання", – йдеться в обґрунтуванні закупівлі.

Клікність для збільшення 

При цьому предмет закупівлі в "ВДЗ" вказано як "послуги щодо наукового дослідження та експериментального розроблення у сфері суспільних наук".

Також Мінюст повідомляє, що "Skadden, Arps, Slate, Meagher & Flom LLP and Affiliates" вже надавало послуги уряду України по цій справі відповідно до договору від 10 квітня 2012 року.

Відтак цього разу було застосовано неконкурентну процедуру закупівлі "в одного учасника".

Однак в "Віснику державних закупівель" немає жодних згадок про попередній контракт.

На сайті Мінюсту повідомляється, що юристи "Skadden, Arps, Slate, Meagher & Flom LLP" показали, як Тимошенко перевищила свої повноваження й скоїла злочини при укладенні угоди в 2009 році між "Нафтогазом" і "Газпромом" по поставкам газу в Україну.

"Міністерство юстиції України вдячне фірмі "Skadden, Arps, Slate, Meagher & Flom LLP" за професійне дослідження, яке беззастережно зафіксувало факти цієї справи", – йдеться у повідомленні Мінюсту.

Тоді, відповідаючи на питання, чому не було оголошено тендер, міністр юстиції Олександр Лавринович відповів, що робота "Skadden" коштувала 92 тис грн., що є ме6ншим ніж там сума послуг, при якій проводиться тендер.

Водночас, згідно зі звітом компанії, над справою Тимошенко працювало близько десяти співробітників компанії, тоді як вартість однієї години роботи одного партнера "Skadden" складає мінімум $750, а помічників – $400.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування