Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Мін'юст заплатив юристам 10 мільйонів за боротьбу з Тимошенко "заднім числом"

Середа, 20 березня 2013, 08:07

Угоду Мінюсту з юридичною фірмою Skadden на послуги у справі "Тимошенко проти України" вартістю 10,20 млн грн, укладено для розрахунку "заднім числом".

Про це повідомляє програма "Тендер News".

Гроші з держбюджету 2013 року за процедурою закупівлі в одного учасника виділено "у зв’язку з тим, що Європейським судом з прав людини 31 травня та 11 липня 2012 року у справі "Тимошенко проти України" були поставлені додаткові питання", – йдеться в обґрунтуванні закупівлі.

Публічні слухання, до яких уряду допомогли підготуватись у Skadden, відбулися ще 28 серпня минулого року. Таким чином Мін’юст розрахувався із американськими юристами "заднім числом".

В Міністерстві юстиції підтвердили, що новий тендер провели, щоби розрахуватись із американцями за проведену торік роботу.

"Зараз вони отримають угоду на 10 мільйонів, вона буде проплачена. Вони ж не задарма працювали, а за ту суму, яку ви сказали. Є у "Віснику закупівель" ця інформація, вона у вільному доступі вже є, кожен з нею може ознайомитися – дійсно, 10 мільйонів 200 тисяч", – заявила перший заступник міністра юстиції Інна Ємельянова.

Це повністю суперечить логіці проведення державних закупівель.

Спочатку Мін'юст на власний розсуд без конкурсу залучив Skadden до справи. У Мін'юсті тоді пояснили, що конкурс не проводили, оскільки вартість послуг складає менше 100 тисяч гривень.

Між тим, за підрахунками Української Правди, тільки переліт і проживання у Києві чотирьох юристів Skadden коштував удвічі дорожче заявленої суми. А ще кожна година роботи юриста вартує 750 доларів. 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування