Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

На поїзди саджатимуть за паспортом

Середа, 20 березня 2013, 15:17

У залізничні квитки прізвище та ім'я пасажира будуть вноситися зі слів покупця, але при посадці на потяг пасажир повинен буде пред'явити документ.

Про це йдеться у відповідній постанові Кабінету Міністрів.

"Оформлення у квитковій касі повних та дитячих проїзних документів, у тому числі в електронному вигляді, здійснюється із внесенням до проїзних документів прізвища та імені пасажира із слів особи, яка здійснює оплату проїзного документа", - йдеться в документі.

"Посадка в поїзд здійснюється за пред’явленням проїзного документа та документа, який посвідчує особу", - зазначили у Кабміні.

У постанові Кабінету Міністрів, яка була прийнята 6 березня 2013 року, зазначається, що вона "набирає чинності через 15 днів з дня опублікування". Документ має бути оприлюднений в "Урядовому кур’єрі", пише УНІАН.

В "Укрзалізниці" "Українській правді" повідомили, що поки квитки не будуть продаватися за паспортом. Про введення в дію цієї постанови обіцяють повідомити пізніше.

Проїзні документи, придбані до набрання чинності цією постановою, без зазначення прізвища та імені є дійсними і посадка до поїзда та проїзд здійснюються без пред’явлення документа, який посвідчує особу.

До документів, які можна пред'явити при посадці у потяг, належать: паспорт громадянина України, паспорт громадянина України для виїзду за кордон, дипломатичний паспорт України, службовий паспорт України, посвідчення особи моряка, посвідчення члена екіпажу, посвідчення особи на повернення в Україну, тимчасове посвідчення громадянина України, посвідчення водія, посвідчення особи без громадянства для виїзду за кордон, посвідчення особи, яка потребує додаткового захисту.

Крім того, можна пред'явити проїзний документ для виїзду за кордон особи, яку визнано біженцем, та особи, яка потребує додаткового захисту, довідку про звернення за захистом в Україні, посвідку на постійне проживання, посвідку на тимчасове проживання, картку мігранта, посвідчення біженця, проїзний документ біженця, паспортний документ іноземця та особи без громадянства.

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування