Азаров оцінив рятувальників Попова на "трієчку": Те, що ніхто не помер, просто щастя

Понеділок, 25 березня 2013, 13:52

Прем’єр Микола Азарова оцінив роботу київської влади з ліквідації наслідків снігопадів як незадовільну.

Про це він заявив під час засідання уряду, повідомляє прес-служба Кабміну.

"Я хочу подякувати за роботу всім, хто в ці дні забезпечував життєдіяльність Києва. Загалом я оцінюю роботу на "трієчку", - сказав Азаров.

"Однак, було забезпечено роботу швидкої допомоги, підвезення продуктів до лікарень тощо. Дякувати Богу, ніхто не помер, не замерз, що просто щастя в таких екстремальних умовах", - додав він.

Водночас, Азаров зазначив, що потрібно визнати: комунальні служби столиці самотужки не в змозі впоратися з цим завданням оперативно, адже наявної техніки недостатньо для виконання такого значного обсягу робіт.

Так, за словами Азарова, на один гектар в Києві випало 500 тонн снігу. Тобто, щоб вивезти сніг з площі лише 1 гектар, потрібно 100 рейсів самоскидів. А площа Києва біля 87 тисяч гектарів.

"Тому уряд сьогодні прийняв рішення залучити до робіт з розчищення і вивезення снігу автотранспорт та навантажувачі державних підприємств і будівельних організацій. А також звернувся до всіх приватних підприємств, які володіють відповідною технікою, із пропозицію включитися в цю роботу", - сказано у повідомленні.

Київській міській адміністрації дозволено використати евакуатори для переміщення автомобілів, які займають проїжджу частину і заважають прибиранню снігу.

Державним установам, підприємствам і організаціям, вузам і технікумам доручено прибрати власну та прилеглу територію – "це майже третина всієї роботи, яку необхідно виконати".

Прем’єр-міністр зазначив, що збої в роботі були, однак їх оперативно усувають.

Азаров висловив подяку всім, хто в умовах негоди працював – комунальникам, транспортникам, медикам, військовим, працівникам міліції та підрозділів з надзвичайних ситуацій, всім громадянам, хто долучився до боротьби з наслідками стихії і з розумінням поставився до складності ситуації. 

На думку Азарова, на сьогодні найголовніше – забезпечити вивезення снігу, "адже за останні дні випала рекордна кількість опадів, місцями сніговий покрив становить понад 60 сантиметрів".

Найбільш складна ситуація – у Києві та Київській області.

"Ситуація справді складна, адже випала значна кількість опадів. Однак у таких умовах необхідна, перш за все, злагодженість дій всіх служб, здатність керівників оперативно приймати рішення, брати на себе відповідальність", – наголосив Азаров.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
16:36
У Херсоні росіяни обстріляли таксі: водій загинув, ще 2 людей поранено
16:15
В уряді прогнозують скорочення населення до 28,9 млн осіб у 2041 році: як цьому запобігти
16:00
Пошук мін за допомогою дронів: українські розробники випробували сенсорні технології 
15:53
Теорія – у військовому коледжі США, практика – в боях в Бахмуті. Львів, Канзас і Бахмут в житті комбрига "Холодного Яру"
15:51
Експорт кукурудзи, ріпака, соняшника та пшениці: ліцензії видаватимуться з погодженням з Польщею
15:51
"Найбільше досягнення і невдача – це НУШ": міністр Лісовий про діяльність МОН за останній рік
15:49
Дрони, боєприпаси й гранатомети: Німеччина оголосила про новий пакет допомоги для України
15:34
Синоптики попередили мешканців Київщини про неприємні сюрпризи погоди
15:33
"Укрнафта" розпочала ребрендинг мережі АЗС Glusco
15:32
Туск після переговорів зі Шмигалем: Ми близькі до вирішення проблем  
Усі новини...