Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Перевибори у проблемних округах можна призначити й без КС – член ЦВК

Вівторок, 26 березня 2013, 15:16

У Центрвиборчкомі сподіваються, що Верховна Рада врегулює проблему призначення повторних виборів у п'яти проблемних округах, не чекаючи на висновок Конституційного Суду.

Про це заявив заступник голови ЦВК Андрій Магера в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна" у вівторок.

"Чесно кажучи, мені не з руки коментувати, чому Конституційний Суд не відкриває провадження (за поданням 54 народних депутатів із цього питання), але водночас слід зазначити, що можна було обійтися і без позиції КС", - вважає він.

"Для цього просто необхідно парламенту ухвалити закон із цього питання, а саме - про особливості призначення та проведення повторних виборів у так званих п'яти проблемних округах. На підставі цього закону можна вже запускати механізм і такі повторні вибори проводити", - пояснив чиновник.

При цьому Магера вважає, що парламентська більшість може переглянути свою позицію про те, щоб розглядати це питання лише після вердикту КС.

"Ніщо не заважає їм переглянути свою позицію. Ви знаєте, я не виключаю, що в процесі спілкування, дискусії, детальнішого вивчення цього питання більшість депутатів може дійти переконання про необхідність ухвалення такого закону. Принаймні, я можу допустити, що це може мати місце", - зазначив член ЦВК.

Як відомо, в п'яти одномандатних округах ЦВК визнала неможливим встановити результати парламентських виборів, які відбулися 28 жовтня 2012 року, а Верховна Рада рекомендувала ЦВК призначити повторні вибори в цих округах.

Йдеться про округ №94 (Обухів, Київська область), №132 (Первомайськ, Миколаївська область), №194 та №197 (Черкаська область), №223 (Київ, Шевченківський район).

29 грудня 2012 року до КС надійшло подання 54 народних депутатів щодо офіційного тлумачення низки положень закону "Про вибори народних депутатів України", які стосуються порядку призначення повторних виборів.

Парламентська більшість відмовляється розглядати питання про призначення повторних виборів у цих п'яти округах до ухвалення рішення КС.

КС досі не відкрив провадження за цим поданням.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...