Суд США виключив консультанта Януковича з позову Тимошенко до Фірташа

Четвер, 28 березня 2013, 07:47

У США суд виключив з позову Юлії Тимошенко до компанії RosUkrEnergo і її співвласника Дмитру Фірташа претензії до американських компаній, які вона вважала підставними.

Про це пише Комерсант-Україна в четвер.

Так 26 березня Окружний суд Південного округу Нью-Йорка задовольнив клопотання низки американських компаній, що виступили співвідповідачами в позові Юлії Тимошенко до Rosukrenergo і її співвласника Дмитра Фірташа про зняття з них обвинувачень.

"Суд ухвалив: доказів позивача (Юлії Тимошенко) в обвинуваченні американських відповідачів недостатньо, щоб підтвердити їхню причетність до ув’язнення Тимошенко, а також до допомоги й участі в схемах, наданих позивачем",— сказано в постанові суду, текст якої наводить видання

З документа випливає, що суддя Елісон Натан винесла відповідну постанову на підставі клопотання "про зняття обвинувачень" від 27 квітня 2012 року, поданого американськими компаніями CMZ Ventures, Dynamic Group, Barbara Ann Holdings, Vulcan Properties, а також фізособами— Полом Манафортом і Бредом Заксоном.

"Клопотання про зняття обвинувачень задовольнити",— сказано в постанові суду. 

В одній з компаній, до яких пред'являлися претензії, виданню заявили, що, на їхню думку, "позов Тимошенко був необґрунтований, погано підготовлений і не аргументований".

"Аргументи Тимошенко і її юристів були настільки слабкі й поверхневі, що по великому рахунку суд не мав брати цю справу до розгляду",- поділився співрозмовник.

"По суті, рішення суду означає, що позов був лише ходом розпачу, з метою нагнітання тиску на Україну з боку міжнародної громадськості. Американські суди не грають у такі ігри. Тепер, якщо екс-прем'єр знову спробує направляти позови в суди США, вони не будуть прийняті на основі прецедентного права й рішення Окружного суду", - сказав співрозмовник видання. 

Як відомо, у квітні 2011 року Тимошенко подала позов в Окружний суд Південного округу Нью-Йорка щодо Rosukrenergo і Фірташа.

Він вимагала визнати факт змови між трейдером і "Нафтогазом" у ході розглядів у Стокгольмському арбітражі, у результаті якого RUE були повернуті 12,1 млрд кубометрів газу.

Пол Манафорт довгий час був політконсультантом Януковича.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування