Доній не виключає свого вступу до партії Кличка

П'ятниця, 29 березня 2013, 12:37

Позафракційний депутат Олесь Доній припускає свій вступи до партії УДАР, а також пропонує створити у Верховній Раді непартійне об’єднання опозиціонерів.

Про це він сказав в інтерв’ю газета "Україна молода".

"Є партія, політику якої я підтримую більше, ніж інших. Саме Віталій Кличко під час парламентських виборів зняв свого кандидата в коломийському окрузі на мою користь. Для мене ще тоді це стало показником, що людина готова до співпраці. Саме з партією "УДАР" я найбільше співпрацюю. І думаю, що наша співпраця посилюватиметься", - зазначив Доній.

На уточнююче запитання, чи можна його розглядати як майбутнього члена та одного з представників партії "УДАР", Доній відповів:

"Поки що я кажу про співпрацю, але в перспективі цілком можливо почати говорити й про вступ до "УДАРу".

За його словами, "політика – це колективна гра".

"На цих виборах мені довелося змагатися на три фронти – не тільки проти влади і грошей олігархів, а, на жаль, і проти союзників, теперішньої опозиції, які де-факто допомагали представникам влади. На сьогодні я маю радикальніші погляди, аніж у деяких представників опозиції", - зазначив Доній.

"Проте я усвідомлюю, що для боротьби з владою нам потрібна єдність усіх політичних сил. Тому зараз я пропоную створити непартійне об’єднання, куди б увійшли не тільки депутати всіх опозиційних сил, а й позафракційні. За моїми підрахунками, воно мало б налічувати 182 депутати", - додав він.

Доній також зізнався, що в минулому скликанні Верховної Ради був, по суті, позафракційним, хоча входив до фракції блоку НУНС за квотою "Народної самооборони".

"На той час була фракція "НУНС", але, по суті, я був позафракційним, як і зараз. Я був у їхньому списку, тому що на той момент діяв інакший закон щодо виборів і можна було балотуватися лише за списками. Тепер я обраний у мажоритарному окрузі, і мій статус фактично не змінився", - пояснив він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування