Українські короткометражки зняли з прокату. Через фільм про портрет Януковича?

П'ятниця, 29 березня 2013, 14:21

Продюсери короткометражок "Українські злі" заборонили показ альманаху.

Про це у своєму блозі на УП написала автор однієї з короткометражок, що увійшла в альманах, Аксінья Куріна.

"Вчора був заявлений вихід у прокат нового альманаху короткометражних ігрових фільмів "Українські злі" (це друга збірка проекту "Україна, гудбай"). Під час прем'єрного показу в кінотеатрі "Жовтень" продюсери повідомили авторам, що цей сеанс перший і останній, хоча на сайті кінотеатри було заявлено по два сеанси на день. Домогтися виразної відповіді на питання "чому" в таких ситуаціях немає жодної можливості", - зазначила вона.

Куріна припускає, що паніку у влади викликала короткометражка "Красива жінка" Альони Алимової, про те, як бібліотекарка закохується в портрет Віктора Януковича.

"Альона - найаполітичніша людина з моїх знайомих, і історія, розказана у фільмі, вийшла по- дівочому ніжною - це не який-небудь "95 квартал", - обурилася Куріна.

Вона зазначила, що "Українські злі" - кіно з соціальною проблематикою, "але в порівнянні з тим, що ми бачимо і читаємо в ЗМІ, воно виглядає як дитяче харчування проти біфштекса".

"Здавалося б, минулорічний скандал із фільмом "Шахта N8" мав би чогось навчити Держкіно, полохливих продюсерів і "смотрящих за кіно "з боку" Сім'ї". Спроба заборонити показ фільму на кінофестивалі Docudays призвела до того, що "Шахту" побачила вся країна, а люди, які вимагають цензуру, зіпсували собі репутацію", - написала вона.

Водночас один із продюсерів прокатної підбірки "Українські злі" і її дистриб’ютор Денис Іванов у коментарі "Українській правді. Життя" заявив, що зняті з прокату у кінотеатрі "Жовтень" не через цензуру.

"Ми зараз працюємо над тим, аби фільми з "Українських злих" стали доступними для всіх в інтернеті. Ми хочемо це зробити з понеділка і якраз над цим працюємо", - сказав Іванов.

"Ми не хотіли б робити з цього скандал, а хотіли б, аби ці фільми подивились якомога більше людей. Пройшла прем’єра у кінотеатрі "Жовтень", а потім фільми будуть напряму в інтернеті, де їх побачить значно більше людей, ніж у залі на 25 місць", - пояснив він.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування