Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Євродепутат знепритомніла, бо розхвилювалася за Власенко і Україну

Вівторок, 5 березня 2013, 18:02

У Євросоюзі ретельно стежать і серйозно стурбовані ситуацією з можливим позбавленням захисника екс-прем'єра Юлії Тимошенко Сергія Власенка депутатського мандата.

Про це заявила лідер фракції "Партії зелених" у Європарламенті Ребекка Хармс.

"Я стежу за розвитком ситуації в Україні після саміту з ЄС з особливим інтересом, і зараз ми спостерігаємо за новою справою, пов'язаною з політичним правосуддям", - сказала вона 5 березня в Києві.

Хармс зазначила, що суд над Власенко є дуже важливим для Брюсселя, оскільки рішення Вищого адміністративного суду України (ВАСУ) про позбавлення Власенко депутатського мандата вплине на те, залишиться він на волі чи потрапить до в'язниці.

"У Європі ця ситуація виглядає дуже негативно в світлі наближення підписання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС. Ця Угода виходить за рамки того, що ми підписували з іншими країнами, і ЄС не може зробити цю Угоду реальністю, якщо внутрішні умови в Україні будуть ставати все гірше і гірше", - підкреслила Хармс.

Вона акцентувала увагу на тому, що верховенство права і відсутність судових переслідувань за політичними мотивами є ключовою вимогою Європи до України і попередніх умов для підписання Угоди про асоціацію.

Представник ЄП також розповіла, з яких причин втратила свідомість у залі засідань ВАСУ під час засідання у справі Власенко у вівторок: "Це була кімната, заповнена людьми. В ній було набагато більше людей, ніж можливо, було важко дихати, і напруження було дуже сильним".

"У мене ця ситуація викликала особисті переживання. Я не хочу в майбутньому просити не тільки про зустріч з пані Тимошенко і паном Луценком у в'язниці, але і про зустріч з паном Власенко у в'язниці", - додала Хармс.

Вона підкреслила, що не бачить жодних юридичних підстав для того, щоб Власенко не зберіг свій депутатський мандат.

Як відомо, ВАСУ продовжить розгляд позову щодо позбавлення Власенко депутатських повноважень 6 березня.

У Вищому адмінсуді, де 5 березня проходило судове засідання у справі Сергія Власенка, втратила свідомість депутат Європарламенту Ребекка Хармс.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування