Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Більше 50% депутатів не здійснювали законотворчої діяльності у лютому

Середа, 6 березня 2013, 10:57

У лютому 2013 року найбільше законотворчо активних парламентарів зафіксовано у фракції "Свобода", а найменше – серед депутатів Партії регіонів.

Показники свідчать про те, що лише третина членів фракції ПР брали участь у підготовці законопроектів протягом лютого, пише "Опора".

В лютому зазнав змін рейтинг найбільш активних фракцій. На відміну від грудня та січня, в лютому "Батьківщина" поступилась лідерськими позиціями Партії регіонів.

Найбільша опозиційна фракція зареєструвала самостійно, не кооперуючись з іншими політичними силами, 55 законопроектів, тоді як партія влади - 105.

Середній відсоток активних депутатів Верховної Ради зафіксовано на рівні 41,35%. Це свідчить про те, що більша половина парламентарів не здійснювала активної законотворчої діяльності.

Інфографіка Опори
Інфографіка "Опори"

Галузі та політики, якими найбільше переймались депутати відрізнялись залежно від фракції.

Партія регіонів була зорієнтована на законотворчу діяльність в сфері економіки, фінансів та господарювання і зареєструвала 45 профільних законопроектів.

В пріоритетах Батьківщини та УДАРу реформування правоохоронної системи та зміни в системі судочинства.

Свобода в лютому опікувалась питаннями політики та державного управління. КПУ законотворчу активність зосередила на питаннях соціальної політики та стандартів, як і позафракційні депутати.

Інфографіка Опори
Інфографіка "Опори"

ОПОРА звернулась до кожного з комітетів ВРУ з запитом на отримання інформації щодо протоколів всіх засідань та інформації щодо роботи комітетів за поточний період.

Як виявилось, більшість комітетів не проводила ані зібрань, ані засідань у лютому.


Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...