Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Кабміні заявили, що незаконних секретів від Тягнибока не мають

Понеділок, 1 квітня 2013, 18:36

У Кабінеті міністрів заявили, що проведення засідань уряду щопонеділка відповідає законодавству і рішення, які приймаються на них, окрім засекречених, є публічними.

Про це заявила міністр Кабміну Олена Лукаш, відповідаючи на закиди лідера "Свободи" Олега Тягнибока про те, що уряд продовжує проводити таємні засідання, та й традиційні зібрання по середах засекречує.

"Відповідно до закону "Про Кабінет Міністрів України" Кабінет Міністрів є колегіальним органом, який приймає рішення після обговорення питань на його засіданнях. Організаційною формою роботи Кабміну є його засідання, які скликаються прем’єр-міністром", - зазначила Лукаш.

"Порядок проведення засідань Кабміну, підготовки та прийняття рішень, згідно з частиною третьою статті 4 згаданого закону, визначається регламентом Кабміну", - додала вона.

"Згідно з § 14 регламенту Кабміну, затвердженого постановою від 18 липня 2007 року № 950, засідання Кабміну проводяться щосереди і розпочинаються о 10-й годині", - заначила міністр уряду.

"Також пунктами 3 і 4 § 14 регламенту Кабміну передбачено, що за рішенням прем’єр-міністра можуть проводитися позачергові засідання Кабміну, засідання з питань, які стосуються певної сфери, а також з питань реалізації програм президента", - заявила Лукаш.

"Порядок денний таких засідань формується за процедурою, визначеною регламентом Кабміну, члени уряду заздалегідь отримують необхідні документи. Засідання Кабміну вважається повноважним, якщо на ньому присутні більше ніж половина посадового складу Кабміну", - додала вона.

"Рішення уряду приймаються відповідно до закону "Про Кабінет Міністрів України" і регламенту Кабміну", - зазначила Лукаш.

"Таким чином, проведення засідань уряду щопонеділка відповідає законодавству, рішення, які приймаються на зазначених засіданнях, крім тих, що становлять державну таємницю або мають обмежений доступ, є публічними і оприлюднюються в установленому порядку", - підкреслила вона.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...