Тягнибок: Уряд далі засекречує свої засідання і порядок денний

Понеділок, 1 квітня 2013, 17:02

Лідер фракції "Свобода" Олег Тягнибок стверджує, що Кабінет міністрів продовжує проводити таємні засідання, та й традиційні зібрання по середах засекречує .

У своєму блозі на "Українській правді" він наводить на доказ цього порядок денний засідання Кабміну на 1 квітня, затверджений 29 березня.

Серед іншого, на засіданні, з якого вигнали двох депутатів "Свободи", передбачалося розглянути питання виділення коштів на ті чи інші цілі.

Азаров проводить таємні засідання
Азаров проводить таємні засідання

"Очевидно, що уряд не соромиться засекречувати навіть питання порядку денного. Так, сьогодні Кабмін розглядає питання, яке так і прописане в порядку денному – "Таємне". Доповідачем є міністр економічного розвитку і торгівлі Прасолов", - пише Тягнибок.

Навіть у порядку денному Кабміну є таємне
Навіть у порядку денному Кабміну є "таємне"

Він повідомив, що через "зловживання під час розподілу державних коштів на будівництво та ремонт доріг, фракція ВО "Свобода" цього тижня вноситиме проект постанови про створення ТСК для розслідування цих зловживань та наполягатиме на її якнайшвидшому ухваленні".

За словами Тягнибока, раніше матеріали засідань уряду надавали депутатам за день до засідання, а "останні два тижні секретаріати фракцій отримували ці документи вже після початку засідань Кабміну".

"Так, на своєму засіданні 20 березня уряд розподілив кошти на будівництво, реконструкцію та ремонт доріг загального користування у сумі 7,7 млрд. грн. Порядок денний цих зборів уряду не було заздалегідь оприлюднено на офіційному сайті Кабінету міністрів. А матеріали засідання (проекти рішень) були надані секретаріату фракції… аж об 11:45, при тому що засідання уряду почалося о 10:00", - пише він.

"Наслідком такого залаштункового ухвалення рішень є непрозорий розподіл коштів, коли деякі регіони отримують значно більше фінансування, ніж це можна було би логічно пояснити", - обурюється лідер "Свободи".

Він також повідомив, що вимагає у голови Верховної Ради, "регіонала" Володимира Рибака наступні "години запитань до уряду" у парламенті проводити відповідно до Регламенту ВР.

Тягнибок нагадав, що 22 березня представники влади на "годині уряду" виявили повну зневагу до опозиційних нардепів і не відповіли, по суті, на жодне з їхніх запитань.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування