Суд відмовив Засусі у позові проти Яценюка через її кредит у банку

Середа, 10 квітня 2013, 14:56

Печерський райсуд відмовив у задоволенні позову Тетяни Засухи до голови фракції "Батьківщина" Арсенія Яценюка та до ТОВ "Україна-Хост" щодо інформації про її кредит.

Про це рішення повідомляє прес-служба Батьківщини.

Суд визнав, що інформація, яка містилася у клопотанні Арсенія Яценюка на засіданні суду по рішенню ОВК 94, не може вважатися негативною і не є недостовірною, оскільки до клопотання було додано копію заяви Тетяни Засухи щодо отримання кредиту.

Заява була підписана самою Засухою, і на документі містилася резолюція працівника банку - "В роботу". "Більше того, ані позивач, ані банк не заперечують даного факту", - йдеться в рішенні суду.

"При поданні клопотання Арсеній Яценюк не поширював недостовірну негативну інформацію про позивача, яка порочить її честь чи ділову репутацію. Навпаки, він в установленому законом порядку звертався до компетентних органів з метою перевірки відомостей щодо потенційно неправомірних дій Засухи Т.В", - наголошує суд.

Як відомо, на судовому 8 листопада під час розгляду позову кандидата в депутати по округу 94 Віктора Романюка Яценюк подав клопотання про винесення окремої ухвали та направлення до прокуратури інформації про те, що Засуха отримала в "Укргазбанку" кредит на суму близько мільйона.

"Дані кошти, вірогідно, могли бути відправлені на підкуп членів окружних виборчих комісій і безпосередньо голови виборчої комісії Мартинюка", - наголошував Яценюк.

Копія заяви Засухи до банку, яку оприлюднив Яценюк
Копія заяви Засухи до банку, яку оприлюднив Яценюк

Засуха подала до суду щодо розповсюдження нібито недостовірної інформації. Проте Печерський районний суд Києва відмовив у задоволенні позову Тетяни Засухи.

На парламентських виборах 28 жовтня 2012 року за підрахунком голосів на підставі примірників протоколів ДВК в окрузі №94, кандидат від Об’єднаної опозиції Віктор Романюк отримав 40605 голосів виборців, а кандидат від Партії регіонів Тетяна Засуха – 30941.

Проте після низки судових процесів, ініційованих спостерігачами від партії влади нібито про недопуск їх на виборчі дільниці, ОВК в порушення всіх процедур склала підсумковий протокол, в якому не врахувала волевиявлення 30 тисяч виборців і вписала перемогу Засухи.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування