Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Телеканали отримали "темники" з компроматом на Немирю - ЗМІ

Четвер, 11 квітня 2013, 01:04

Деякі українські телеканали отримали завдання включити у вечірні випуски новин 11 квітня сюжет, що компроментує главу парламентського комітету з питань євроінтеграції Григорія Немирю.

Відповідний текст під заголовком "ТЗ для ТБ по темі "Вкрадена євроінтеграція: зловживання грошима ЄС в Україні" має у своєму розпорядженні "Дуся".

"Текст (...), мабуть, розісланий редакціям каналів, які слухаються владу. У ньому містяться вказівки з приводу висвітлення прес-конференції журналіста Олександра Чаленко і політбіженця Анатолія Шарія в Брюсселі", - пише видання.

"Цікаво, що подія ще не відбулася, але у авторів ТЗ вже є текст синхронів, які повинні озвучити відомі українські журналісти", - сказано в матеріалі.

Згідно з інформацією, "замовлений" сюжет повинен тривати 3 хвилини і вийти в ефір вечірніх випусків новин 11 квітня.

У розісланому технічному завданні йдеться, що мета сюжетів повинна полягати в сформуванні розуміння того, що "гроші, що виділяються ЄС на просування євроінтеграції, використовувалися не за призначенням, або попросту розкрадалися. У тому числі і головою Комітету з питань європейської інтеграції Григорієм Немирею".

Сюжет, згідно із завданням, "повинен базуватися на висловлюваннях і матеріалах, які будуть озвучуватися експертами на прес-конференції".

"З матеріалу має бути очевидно, що кошти, які виділяються на євроінтеграцію, попросту розкрадалися українськими політиками, що і стало причиною провалу інтеграції України в ЄС. Обов'язково, щоб у матеріалі прозвучало прізвище Григорія Немирі, який відповідає в опозиції за євроінтеграційний напрямок", - сказано в ТЗ.

Текст сюжету, згідно з інформацією "Дусі", в обов'язковому порядку повинен бути узгоджений з джерелом розповсюдження даного ТЗ перед виходом.

Пізніше Чаленко заявив, що не буде брати участь у зазначеній прес-конференції, однак вона не скасована.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...