На весняний снігопад у Києві рятувальники витратили 300 тисяч

Четвер, 11 квітня 2013, 19:16

300 тисяч гривень витратили рятувальники на ліквідацію наслідків березневого снігопаду в Києві.

Про такі попередні дані повідомив перший заступник голови Державної служби з надзвичайних ситуацій Сергій Данилюк.

"Наразі за дорученням уряду здійснюється підрахунок коштів на витрачені паливно-мастильні матеріали для ліквідації наслідків снігопаду в місті Києві. Ця сума близька до 300 тисяч гривень", - сказав він.

Крім того, Данилюк наголосив, що немає жодного загиблого або постраждалого від стихійного лиха, яке сталося в Україні у березні внаслідок аномальних снігопадів.

"Це і є свідченням того, що існує чітка схема взаємодії центральних і місцевих органів виконавчої влади та підрозділів ДСНС. Але кількість опадів була такою, яку в жодній країні світу жодна влада не може прибрати миттєво", - зазначив він.

Данилюк також вважає за необхідне запровадити в Україні таку відповідальність, яка діє в розвинених країнах світу, за невиконання попередження органів державної влади про необхідність утриматися від виїзду на дороги до та під час таких стихійних лих.

Він вказав на те, що жодного порушника правил дорожнього руху, який дозволив собі виїхати на автомагістралі державного значення на смугу зустрічного руху, не було покарано за це в період снігопадів.

Як відомо, органи казначейства 22 березня виплатили "Укравтодору" 27 мільйонів гривень, з яких 6 мільйонів спрямовано на ліквідацію наслідків стихійного лиха у Києві та Київській області.

22-23 березня Київ був паралізований через сильний снігопад.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування