Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Власенко про ув'язнення Тимошенко: Янукович все розпочав, він має і закінчити

П'ятниця, 12 квітня 2013, 09:49

Захисник Юлії Тимошенко Сергій Власенко вважає, що за наявності політичної волі президент міг би помилувати екс-прем'єрку.

Так він прокоментував останню заяву Віктора Януковича, що Тимошенко може бути помилувана лише після завершення розгляду всіх справ у судах.

"Помилування здійснюється не щодо людини, а щодо конкретних судових вироків. У газовій справі,  навіть, якщо погодитися з їхньою логікою, є всі рішення судів", – нагадав він.

Він назвав заяви влади щодо Тимошенко "дитячими відмазками"

"Спочатку у вересні 2011 року вони говорили про декриміналізацію, потім він казав "ми забезпечимо прозору апеляцію", потім казав "ні, ми забезпечимо прозору касацію", потім казав, що треба дочекатися рішення Європейського суду, тепер вже каже, що треба чекати поки всі кримінальні справи закінчаться судовим рішенням", – сказав Власенко.

"Це абсурдна логіка. Закінчиться у них одне, вони скажуть, що вона вкрала його страусові мешти. Закінчать про мешти  – скажуть, що вкрала його золотий унітаз. і так далі. Це абсурдна конструкція, розрахована на ідіотів, яка не має жодного відношення до закону", – обурився захисник Тимошенко.

На питання, чи погодиться він як захисник саме на помилування, Власенко сказав, що "це не питання його згоди чи незгоди".

За його словами, "Віктор Янукович це все розпочав, і він же повинен все вирішити".

"І вирішити так, щоб Юлія Тимошенко, яка не скоювала цих злочинів була юридично і політично реабілітована, і мати можливість брати участь в президентській кампанії 2015 року", – наголосив Власенко.

Він також додав, що у контексті євроінтеграції президент має показати як дотримуються базові права людини на прикладі головного політичного опонента.

"Чи він думав, що він її як африканський диктатор кине у бамбукову в'язницю, і розказуватиме, що він тут ні до чого, що "я європейський президент і прийміть мене в Європу?", – запитав захисник.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування