СУД НАЗВАВ ЗАКОННИМ "ВИЇЗНЕ ЗАСІДАННЯ"

П'ятниця, 12 квітня 2013, 17:16

"Виїзне" засідання Ради 4 квітня Вищий адмінсуд визнав правочинним.

Про це повідомляє прес-служба суду.

"Колегія суддів дійшла висновку, що проведення 4 квітня 2013 року 10-го пленарного засідання Ради за адресою вул. Банкова, 6-8, за наявності присутніх 244 народних депутатів України, відповідає вимогам законодавства України", - сказано в рішенні суду

Це, на думку суду "свідчить про те, що Верховна Рада була правомочна реалізовувати конституційно визначені повноваження, зокрема приймати закони, які можуть бути подані на підпис Голові Верховної Ради і, у разі їх підписання, у подальшому подані на підпис президенту відповідно до вимог законодавства".

Крім того, колегія суддів вважає, що правомочність обумовлюється тим, що кількісний склад засідання "відповідав законодавчо визначеному кількісному критерію, що не заперечують сторони у справі".

Також суд встановив, що Верховна Рада не чинила "протиправних дій", прийнявши рішення проводити голосування шляхом підняття руки.

На аргумент позивача, що "не є такими, що перешкоджають проведенню засідань Верховної Ради згідно з частиною першою статті 2 Регламенту за адресою вул. Грушевського, 5, застосування окремими політсилами методів політичної боротьби, які мали місце 4 квітня 2013 року у сесійній залі (наприклад, тимчасове блокування трибуни) не може розглядатися як правова підстава для проведення пленарних засідань парламенту за межами будинку ВР. Судді зазначили 

"Належне виконання народними депутатами своїх повноважень, зокрема, бути присутніми на пленарних засіданнях, голосувати, не перешкоджати розгляду питань порядку денного чи голосуванню іншим депутатам є не правом, а обов'язком нардепа".

Як вказано у повідомлення, до ВР позивався громадянин N, прізвище громадянина не вказане.

Як відомо, 4 квітня, стикнувшись з блокуванням трибуни, депутати від більшості у складі ПР, КПУ та деяких позафракційних депутатів пішли на "збори" на вулиці Банковій 6-8. "Зборами" ці заходи назвав і спікер Володимир Рибак, коли йшов туди.

Однак пізніше депутати від більшості вирішили оголосити збори засіданням Верховної Ради та оголосили про реєстрацію 244 депутатів.

При цьому апарат Верховної Ради відмовляється надати копії списків реєстрації з живими підписами.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News