Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кокс і Кваснєвський побачили в Україні трохи "пакращення"

Четвер, 18 квітня 2013, 22:38

Спостережна місія Європарламенту у складі екс-президентів Пета Кокса та Олександра Кваснєвського продемонструвала "потенціал у досягненні результатів, необхідних для подальших стратегічних рішень" у відносинах Києва і Брюсселя.

Такий висновок міститься в резюме доповіді про виконану роботу наглядової місії.

"Ми вважаємо, що ця місія продемонструвала потенціал у досягненні результатів, які необхідні для майбутніх стратегічних рішень у відносинах між Європейським Союзом і Україною", - сказано в документі.

"Ми визнаємо, що багато чого ще належить зробити, і, що, як привілейований канал зв'язку, місія може допомогти в досягненні подальшого прогресу", - йдеться в резюме доповіді, текст якого оприлюднено на сайті Європарламенту.

Доповідачі зазначають, що робота місії була "полегшена хорошою співпрацею з українською владою, яка була необхідно для того, щоб відкривати лікарняні, тюремні і інституційні двері і для забезпечення доступу до великого обсягу відповідних документів".

"Місія прагнула зберегти свою повну незалежність і неупередженість на основі прозорої і відкритої взаємодії з усіма відповідними сторонами в Україні, і не дозволяла будь-якій стороні використовувати її у своїх цілях", - стверджують Кокс і Кваснєвський.

Члени наглядової місії констатують, що колишній прем'єр-міністр Юлія Тимошенко "залишається під доглядом у лікарні, без відеоспостереження і під охороною лише жінок-охоронниць".

"Вона не мала можливості взяти участь у судових слуханнях, і не була відправлена ​​до колонії", - описують вони ситуацію.

Щодо колишнього міністра внутрішніх справ Юрія Луценка вказано, що він був помилуваний 7 квітня 2013 року і негайно звільнений.

Крім того, колишній виконувач обов'язків міністра оборони Валерій Іващенко був звільнений 14 серпня 2012 року, і з нього знято заборону на пересування.

"З грудня 2012 року місія приділила пильну увагу низці справ стосовно Григорія Немирі та адвоката Тимошенко Сергія Власенка", - звітують доповідачі.

Далі наводиться статистика, згідно з якою Кокс і Кваснєвський здійснили 14 візитів в Україну, провели там 40 днів, брали участь в 13 судових засіданнях, 8 разів зустрічалися з президентом України Віктором Януковичем, 14 разів - з прем'єр-міністром Миколою Азаровим.

Крім того, вони 2 рази зустрічалися з генпрокурором, 7 разів - з Тимошенко в лікарні в Харкові, 4 рази - з Луценком (2 - у суді і 2 - у в'язниці), 5 разів - з Іващенком, 17 разів - з представниками Тимошенко (адвокатом і сім'єю), 12 разів - з лідерами опозиції, 10 разів - з представниками країн-членів ЄС в Україні, 3 рази - з колишніми президентами України (Леонідом Кравчуком, Леонідом Кучмою та Віктором Ющенком), 5 разів - з представниками неурядових організацій.

Крім того, наглядова місія пробула 15 днів, проводячи зустрічі в Брюсселі та Страсбурзі, 6 зустрічей з європейськими комісарами (з комісаром Штефаном Фюле 5 разів і один раз з Карлом де Гюхтом), 5 зустрічей з представниками Зовнішньої служби ЄС, 2 зустрічі з представниками Ради Європи та Венеціанської комісії, 10 зустрічей з інформування в Європейському парламенті.

Далі в доповіді міститься опис стану справ щодо Тимошенко, Луценка, Іващенка, стан проведення законодавчих реформ.

Всього дайждест займає 9 сторінок.

Перша доповідь була представлений в минулому році, але оприлюднена так і не була.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
03:22
Під час атаки на Івано-Франківщину Польща піднімала в повітря військову авіацію 
02:07
Die Welt оприлюднило мирну угоду, яку Україна та Росія могли підписати на початку війни
01:06
В Росії злетіли бомбардувальники Ту-95: оголошено масштабну повітряну тривогу
00:54
Німецькі винищувачі перехопили російський  Іл-20 над Балтійським морем
00:38
доповненоУ Харкові пролунала серія вибухів: пошкоджена медустанова
23:40
Іспанія на "Рамштайні" підтвердила плани відправити Україні ракети до Patriot
23:29
Новини економіки 26 квітня: застава за Сольського, Кабмін зберіг тариф на електрику для населення
23:17
відеоПлетенчук: Росіяни посилили захист своїх суден після пошкодження "Коммуни"
23:10
Мутації та перемога природи. Факти про Чорнобильську катастрофу, які ви могли не знати
23:06
Мінфін оновив дані про фінансування держбюджету від початку великої війни: хто став найбільшим донором
Усі новини...