Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Партія регіонів: опозиція виносить внутрішні проблеми на міжнародну арену

Понеділок, 22 квітня 2013, 19:00

Опозиція намагається поставити під сумнів повноваження української делегації у Парламентській асамблеї Ради Європи.

Про це заявив депутат Партії регіонів, глава української делегації в ПАРЄ Іван Попеску, коментуючи чергову сесію ПАРЄ, цитує його прес-служба ПР.

"Опозиція намагається перенести свої внутрішні проблеми на міжнародну арену. Відповідно до правил процедури, якщо якийсь член делегації перестав бути депутатом, його можуть замінити на представника тієї ж політичної групи", - нагадав він.

"Сергій Власенко вже не є депутатом Ради і не може бути членом ПАРЄ. Відповідно до правил процедури фракція "Батьківщини" за підписом Арсенія Яценюка подала заміну, щоб замість Власенка заступником члена делегації був Андрій Шевченко - представник тієї ж фракції", - повідомив народний депутат.

"І представники опозиції або не знають, що відбувається у їх фракції, або, навпаки, спробували вдарити по іміджу Яценюка - і поставили під сумнів повноваження української делегації у зв'язку з цією заміною. Тепер Комітет з регламенту Ради Європи вивчатиме цю ситуацію", - додав він.

"Уже були такі спроби - не визнавати наші повноваження у попередньому скликанні. Тоді опозиція теж намагалася порушувати ці питання", - нагадав Попеску.

"Але і зараз повноваження нашої делегації будуть визнані, депутати працюватимуть, будуть голосувати", - висловив упевненість він.

"Що стосується заміни Власенка на Шевченка - то це внутрішні проблеми опозиції. І якщо вони не погодили цю кандидатуру всередині фракції - це одне питання. А якщо вони намагаються свої внутрішні інтриги перекинути на рівень РЄ - то це не личить членам делегації будь-якої країни. Ніхто так не чинить, як наша опозиція", - сказав він.

"У будь-якому випадку місце заступника члена делегації зберігається за "Батьківщиною". І "Батьківщина" повинна приймати рішення, хто заміщає Власенка", – підкреслив депутат.

"На цей момент є офіційний лист Яценюка, який звернувся до Комітету у закордонних справах, щоб замінити Власенка на Шевченка. І ось на цій підставі парламент подав документи до РЄ. І тепер РЄ вивчає, відповідає це дійсності чи ні", - зазначив Попеску.

"А пана Омтціга (доповідача Юридичного комітету, представника Народної партії), свого лобіста, вони (представники опозиції) підставили тому, що він міг поставити під сумнів повноваження одного члена делегації, а не всієї. І інтриги, які спостерігаються всередині опозиції, тепер виходять на міжнародну арену. Це не красить нашу опозицію. У будь-якому випадку наша делегація працюватиме злагоджено", - заявив депутат.

Він також повідомив, що "на Раді Європи у порядку денному відкритих питань стосовно України немає".

"Більше того, сьогодні вранці на групі соціалістів виступав голова групи соціалістів Європарламенту пан Свобода, який підтвердив, що в Україні спостерігається прогрес, і що група соціалістів підтримуватиме Україну при підписанні Угоди про асоціацію", - сказав політик.

"Більше того, він підкреслив, що при успішному завершенні місії Квасневського-Кокса є всі підстави для продовження співпраці між групою європейських соціалістів з Європарламенту із Партією регіонів", - додав "регіонал".

"Тільки опозиція намагається всюди додати свою ложку дьогтю. Але я впевнений, що наші повноваження будуть визнані, і ми будемо працювати у звичайному режимі", - сказав Попеску.

6 березня 2013 року ВАСУ позбавив Власенка депутатського мандата.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: