Бузек порадив владі поважати опозицію

П'ятниця, 26 квітня 2013, 13:39

Політичні сили повинні ставити інтереси України вище за свої короткострокові й вести постійний діалог між собою.

Про це говорив екс-президент Європарламенту, екс-прем'єр Польщі, депутат Європейського парламенту (Європейська народна партія) Єжи Бузек в інтерв'ю "Інтерфакс-Україна".

"Якщо політичні лідери в Україні хочуть пройти через важкі, але важливі реформи, вони повинні поставити відповідальність вище за свої короткострокові інтереси", - сказав він.

"Реалізація глибоких реформ завжди небезпечна, бо вона супроводжується можливістю поразки на наступних виборах. Думати не тільки про поточну ситуацію, але й на подальшу перспективу й ухвалювати, якщо буде потреба, складні рішення – це відповідальність кожного політика", - заявив Бузек.

Він навів власний приклад, коли його уряд і коаліція вирішили пройти через "дуже політично небезпечні реформи".

"І, справді, наступні вибори для нас виявилися провальними. Але три роки по тому на виборах у Європейський парламент я й багато моїх колег із мого попереднього кабінету отримали серйозну підтримку людей, які зрозуміли, як реформи поліпшили повсякденне життя в Польщі", - розповів Бузек.

Ще раз пославшись на власний досвід роботи, європейський політик також заявив, що правляча коаліція "ніколи не повинна ухилятися від постійного діалогу з опозицією".

"Завжди можливо, що сьогоднішня опозиція відповідатиме за керівництво країною у майбутньому. Тому ми повинні завжди ставитися до наших політичних опонентів із більшою повагою, думати про краще майбутнє країни, а не ставити під загрозу успіх реформ в ім'я політичних баталій", - наголосив Бузек.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: