У опозиції вважають, що ТВі знищують як правдивий канал

Вівторок, 30 квітня 2013, 14:29

"УДАР" вважає, що дії нового керівництва ТВі свідчать про знищення телеканалу в тому форматі, в якому він працював як один із небагатьох незалежних і правдивих ЗМІ.

"Владі сьогодні не потрібні засоби масової інформації та журналісти, які критично висловлюються щодо того, що відбувається в країні", - йдеться у заяві партії.

"За нібито господарським конфліктом не приховати дій і мети знищити ТВі як канал, що заважає владі пропагувати міфічне "покращення". За нецивілізованою зміною керівництва далі йде спроба змінити творчий колектив, який працював за журналістськими стандартами", - переконані в УДАРі.

"Тому всі запевнення про продаж каналу іноземним бізнесменам та відсутність політичного підґрунтя не викликають довіри. Ситуація навколо телеканалу стала і своєрідною люстрацією окремих журналістів та менеджерів, зокрема, і колишніх", - наголошують там.

У свою чергу, депутат "Батьківщини" Микола Томенко заявляє, що нове керівництво ТВі відмовилося від "реального переговорного процесу", і це призвело "не до поразки тих журналістів, що звільнилися, а до поразки принципів свободи слова на каналі".

На його думку, останній події та звільнення журналістів ТВі серйозно вдарить по репутації каналу та по його майбутньому.

Водночас, Томенко вважає, що нове керівництво все ще має шанс довести, що йому не байдужі принципи свободи слова на каналі зокрема та в Україні загалом.

"Керівництво ТВі повинне знайти мужність та піти на компроміс із журналістами, щоб повернути на телеканал популярні програми та їхніх ведучих", - заявив опозиціонер.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування