Генсек Ради Європи сподівається, що Україна дослухається Євросуду і з Тимошенко

Понеділок, 8 квітня 2013, 11:06

Генеральний секретар Ради Європи Турбйорн Ягланд вітає рішення президента Віктор  Януковича про помилування екс-міністра Юрія Луценка.

"Я вітаю рішення президента Януковича звільнити колишніх міністрів Луценка та Філіпчука, так само як і чотирьох інших осіб", - зазначив він.

"Це відповідає духу рішення Європейського суду з прав людини. Я вірю, що Україна буде також слідувати рішенням суду у разі колишнього прем'єра Юлії Тимошенко", - додав він.

"Рада Європи продовжуватиме свою співпрацю з українською владою, надаючи допомогу і експертизи у прийдешній реформі судових органів", - зазначив Ягланд.

Раніше помилування Луценка привітали і інші керівники ЄС.

Як відомо, у неділю Луценко був звільнений з колонії в наслідок клопотання про помилування, яке заявила омбудсмен Валерій Лутковська.

Згідно з процедурою, яка закріплена указом президента Януковича в 2010 році, про помилування має просити сам засуджений. Але Луценко навідріз відмовився це робити.

Незважаючи yа помилування, Луценко залишається судимим, тому його захист має наміру добиватися скасування відповідних судових рішень Печерського райсуду.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News