Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Луценко на волі

Неділя, 7 квітня 2013, 09:40

Президент Віктор Янукович підписав указ про помилування екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка та екс-міністра охорони навколишнього природного середовища Георгія Філіпчука.

19:41 Луценко заявляє, що влада не ставила йому ніяких умов для звільнення

19:23 "Думаю, що це помилування було однією з найважливіших тем наших переговорів і є свідченням того, що Україна серйозно думає про асоціацію з ЄС і дійсно восени хоче підписати у Вільнюсі Угоду про асоціацію", - Кваснєвський.

17:53 Яценюк прогнозує швидке повернення Луценка до політичної діяльності.

17:36 Нардеп Арсен Аваков повідомив, що Луценко хоче потрапити на побачення до Юлії Тимошенко.

16:54 Депутат від Партії регіонів Михайло Чечетов вважає, що, помилувавши Луценка, президент вчинив "дуже благородно".

16:30 Президент Європейського парламенту Мартін Шульц, міністр закордонних справ Швеції Карл Більдт, міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський, міністр закордонних справ Литви Лінас Лінкевичус та експерт Європейського політичного центру Аманда Пол прокоментували звільнення Луценка.

Посол ЄС в Україні Ян Томбінський запросив його в понеділок до представництва Євросоюзу.

16:03 Хоча звільнений екс-міністр МВС Юрій Луценко не зможе претендувати на будь-які офіційні посади, він не залишиться осторонь від політичної діяльності, і це буде певним викликом для нинішніх лідерів опозиції.

14:46 Луценко заявив, що у нього немає амбіцій у кампанії з виборів президента України в 2015 році і він підтримає кандидата від опозиції на цей пост.

Він також сказав:  "На волю вийшов головний оптиміст країни". Відповідаючи на запитання журналістів, чим він буде займатися, Луценко сказав, що поїде додому "цілувати дружину і казати ті слова, які не можна було говорити під наглядом відеокамер".

Луценко на волі. Фото Романа Шрайка
Луценко на волі. Фото Романа Шрайка

14:45 Луценко вийшов на волю й спілкується з пресою. 

Луценка випускають. Фото УНІАН
Луценка випускають. Фото УНІАН
Луценко вийшов на волю. Фото ЛігаБізнесІнформ
Луценко вийшов на волю. Фото ЛігаБізнесІнформ

14:28 Луценко у телефонному включенні на мітингу опозиції підтримав тактику опозиційних сил

14:09 Захист Луценка має намір домагатися його повної реабілітації, повідомив адвокат екс-міністра Ігор Фомін.

13:48 Фесенко, Карасьов та Доній прокоментували звільнення Луценка.

13:28 Луценко виїхав із Менської колонії й може взяти участь у мітингу опозиції, написав на своїй сторінці в Facebook нардеп від "Батьківщини" Олександр Бригинець.

12:38 Комісія при президентові у питаннях помилування, приймаючи рішення внести пропозицію про помилування Луценка, виходила з питань необхідності послідовної реалізації політики декриміналізації й гуманізації законодавства, повідомила член Комісії Олена Лукаш.

12:14 Єврокомісар з питань розширення та Європейської політики сусідства Штефан Фюле вітає рішення Януковича помилувати Луценка та Філіпчука: "Я вітаю рішення президента України помилувати Луценка і Філіпчука. Це - перший, але важливий крок, спрямований на вирішення проблеми виборчого правосуддя".

Також звільнення Луценка привітала прес-служба "Батьківщини" та лідер "УДАРу" Віталій Кличко. 

11:07 Представник Луценка в Європейському суді з прав людини Валентина Теличенко вважає, що Луценко "нарешті повертається до політичного життя України та навіть при бажанні може балотуватися в президенти". Вона також вважає, що Янукович може помилувати екс-прем'єра Юлію Тимошенко. 

10:17 Указ президента про помилування екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка та екс-міністра охорони навколишнього природного середовища Георгія Філіпчука було виконано в повному обсязі, заявила прес-служба Державної пенітенціарної служби.

09:40 Прес-служба президента повідомила, що Янукович помилував шість засуджених, в тому числі Луценка та Філіпчука.

Відповідні пропозиції главі держави внесла Комісія при президентові у питаннях помилування.

Згідно з указом від 7 квітня, Луценка звільнено від подальшого відбування основного покарання, а Філіпчука – від основного та додаткових покарань. Указ набирає чинності з дня його підписання.

Як повідомлялося, з проханням про помилування Луценка до президента звернулася уповноважений Верховної Ради з прав людини Валерія Лутковська.

Також щодо помилування колишнього міністра внутрішніх справ до Януковича звернулася Наглядова місія Європейського парламенту у складі Пета Кокса та Александра Кваснєвського.

До президента також надійшло звернення Філіпчука з проханням про його помилування.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування