В Ніжині хочуть закрити єдину українську книгарню

П'ятниця, 10 травня 2013, 13:48

Народні депутати від "УДАРу" Ірина Геращенко та Марія Матіос вимагають від міністерства освіти України і ніжинської влади  припинити свавілля та відмовитися від планів щодо закриття єдиної у місті книгарні "Освіта".

"Ударівки" направили відповідні депутатські звернення міністру освіти Табачнику, ніжинському міському голові і ректору місцевого вузу, які ухвалили рішення про виселення з приміщення книжкового магазину, повідомляє прес-служба партії.

Геращенко та Матіос наголосили, що книгарня "Освіта" працює з 1960 року і є єдиним спеціалізованим книжковим магазином у Ніжині, послугами якого користуються студенти, учні та вчителі всього району.

Магазин має асортимент у 3 тисячі назв книжок, 95% з яких українською мовою.

"Спроба закрити книгарню – є грубим порушенням Закону України "Про посилення захисту майна редакцій засобів масової інформації, видавництв, книгарень, підприємств книгорозповсюдження, творчих спілок", - наголошують народні депутати.

"Ударівки" стверджують, що замість книгарні, яка працює на території педагогічного університету імені Гоголя, керівництво цього вузу планує відкрити приватну поліграфічну фірму. Геращенко і Матіос наголосили, що колектив книгарні вже заявив свій протест проти спроб виселення і готовий до страйку.

Своє обурення, додали народні депутати, висловили і студенти, інтелігенція, українські письменники.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News