Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Головний синоптик попереджає про грози і пожежі

Понеділок, 13 травня 2013, 12:28

Гідрометцентр прогнозує підвищення температури до +34 градусів 17-18 травня майже по всій території України.

Про це на брифінгу сказав директор Гідрометцентру Микола Кульбіда, передають "Українські новини".

"17-18 травня буде підвищення температури практично у всіх областях", - сказав він.

Кульбіда зазначив, що температура в більшості областей, крім деяких західних, буде триматися на рівні +29...+34 градуси, при цьому істотних опадів не очікується.

З 19 по 23 очікуються часті дощі в більшості регіонів України.

Також Кульбіда зазначив, що з 13 по 16 травня практично по всій території України буде спостерігатися зниження температури, а також можливі грози, зливи і навіть град.

Зокрема в західних регіонах спостерігатиметься найхолодніша погода +18...+23 градуси, в центрі і на півдні +24...+29 градусів, а на півночі і в деяких центральних регіонах +22...+27 градусів, скрізь, крім східних областей, проходитимуть короткочасні дощі.

При цьому синоптики звертають увагу на дворазове перевищення граничного рівня пожежонебезпеки в більшості регіонів України.

"Показники пожежонебезпеки вдвічі перевищують гранично небезпечний показник, а на півночі Луганської області - навіть в 3 рази... Таким чином, маємо дуже серйозну ступінь пожежної небезпеки. На це громадяни та органи влади мають звернути увагу і відповідним чином поводитися..." - сказав він.

Кульбіда зазначив, що, за шкалою Гідрометцентру, найвищий, 5-й, рівень пожежонебезпеки налічує 5 тисяч градусів, а на півночі Луганської області зафіксовано показник 15-16 тисяч градусів.

За словами синоптика, аналогічна ситуація спостерігається в більшості регіонів України, окрім деяких західних областей.

Також він зазначив, що на всіх річках, крім Дніпра і Десни, спостерігається стабільне зниження водопілля.

Кульбіда повідомив, що, наприклад, у Києві максимальний пік повені був зафіксований 7 травня і становив 657 см вище умовного нуля, а зараз він становить 636 см і на цьому показнику протримається достатньо довго.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування