Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Опозиція нагадала Януковичу, що він має виправити помилку - Яценюк

Середа, 15 травня 2013, 12:05

Опозиція намагалась нагадати президенту, що ув’язнення Юлії Тимошенко – одна з найбільших перепон євроінтеграції України.

Про це заявив журналістам лідер "Батьківщини" Арсеній Яценюк, коментуючи вигуки опозиціонерів під час візиту президента Віктора Януковича до Верховної Ради "Юлі волю!" та розміщення плакату з аналогічним закликом у залі парламенту.

"Ми намагалися нагадати президенту, що ув’язнення Юлії Тимошенко – найбільша перепона до євроінтеграції України. Була зроблена величезна помилка, і президент має її виправити", - сказав Яценюк.

Поки Янукович був у Раді, опозиціонери вигукували Юлі волю!, одягнувши футболки з її портретом і розклавши аналогічний плакат
Поки Янукович був у Раді, опозиціонери вигукували "Юлі волю!", одягнувши футболки з її портретом і розклавши аналогічний плакат

Коментуючи слова "регіоналів", що це не допоможе і що Тимошенко сама має просити про помилування, Яценюк сказав, що опозиція неодноразово заявляла про можливі шляхи звільнення Тимошенко: за тією ж процедурою, що і Юрія Луценка, через закон про амністію, через декриміналізацію статей КК чи направлення на лікування за кордон.

"Все залежить від волі президента, чи готовий він виправити свою злочинну помилку", - заявив Яценюк.

Депутат також нагадав президенту, що той до 31 березня мав звернутися з посланням до парламенту, і звернутися до народу саме в стінах парламенту.

"На жаль, це не було зроблено – він уникає спілкування з парламентом, він не спілкується з опозицією, він не хоче єдності країни і він не хоче робити те, що повинен робити президент на благо країни, а робить лише на благо себе", - заявив Яценюк.

"Українська правда"

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування