Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кириченко: гроші за вбивство Щербаня перерахувала Тимошенко

Середа, 15 травня 2013, 18:11

Свідок від обвинувачення Петро Кириченко стверджує, що гроші за вбивство депутата Євгена Щербаня переводилися екс-прем'єром Юлією Тимошенко.

Про це він сказав, відповідаючи на питання прокурорів.

"Мені відомо від Лазаренка, що гроші заплатила Тимошенко", – сказав свідок.

Він також переповів, що на їхній зустрічі в "Націоналі" Тимошенко спершу відмовлялась платити Мільченку, сумніваючись, що це він убив Щербаня, а потім погодилася заплатити.

"Зрештою, вона сказала, що заплатить", – сказав Кириченко.

На запитання, чиї гроші перераховувались Мільченко, Кириченко відповів: "Здається , це гроші "Somolli Enterprises". Він також сказав, що за компанією стояла Тимошенко.

Водночас,захисник екс-прем'єра Сергій Власенко запитав, як вийшло, що перші гроші від "Somolli Enterprises" фірмі Кириченка "Орфін" прийшли лише через вісім днів після оплати Мільченку.

Кириченко вказав, що йому неважливо було, від якої компанії прийшли гроші.

"Це було, як з одного карману в інший перекласти, у мене було 10 рахунків", – виправдався свідок.

На запитання, чи є в нього докази, що Лазаренко передавав гроші Мільченку готівкою, Кириченко обурився: "Як ви уявляєте, я що мав фотографувати, як Лазаренко пакує гроші? Ви хоч думайте, що питаєте", – сказав він.

Відсутність цих свідчень він пояснив тим, що слідчі в нього про це не запитували.

Як відомо, у середу відбувається допит Кириченка. Раніше його уже двічі переносили. Один раз на прохання консула, інший - на прохання захисту Тимошенко.

Кириченко був головним свідком американської прокуратури в справі "США проти Павла Лазаренка". Більше про Кириченка читайте в публікації "Української правди".

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування