Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко: сусідку намагаються змусити дати неправдиві свідчення

Понеділок, 20 травня 2013, 17:55

Сусідку по лікарняній палаті екс-прем'єра Юлії Тимошенко Людмилу намагаються примусити давати неправдиві свідчення.

Про це пише Тимошенко у своєму щоденнику на "Українській правді".

Ув'язнена переповідає історію зі своєю недоставкою до суду на допит свідка Петра Кириченка у справі про вбивство Євгена Щербаня, щодо чого вона раніше написала заяву про злочин.

Тимошенко розповіла, що почула по телевізору заяву начальника колонії Ігоря Колпащікова, буцімто він особисто дві години переконував її поїхати в суд, однак "він у той день навіть у палату не заходив".

Вона уточнила, що на наступний день до неї завітали наглядовий прокурор Краснолобов та слідчий Харківської облпрокуратури Якутін, які повідомили, що за заявою про злочин "відкрито кримінальне провадження №009144 щодо посадовців, які перешкоджали моєму доправленню до суду".

Екс-прем'єр розповіла, що прокурор відмовився допитати сусідку.

"Але я у його присутності спитала про це свою сусідку. Слід віддати їй належне, вона чітко та зрозуміло підтвердила, що 15 травня, в день суду, ані начальника колонії, ані конвою в нашій палаті не було", - пише Тимошенко.

"Потім почалася моя зустріч із захисником, але я декілька разів виходила з кімнати для побачень, заходила в палату і бачила, як начальник охорони грубо та жорстко розмовляє з моєю сусідкою по камері і вона плаче", - зазначає ув'язнена.

"Я впевнена, що почався процес примусу людини дати неправдиві свідчення", - підсумувала вона.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...